Nuckorna på hörnet (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (187.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Anton Körberg
Utgivningsdatum
2023-07-10
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789180315470

Nuckorna på hörnet Ljudbok

(58 röster)  |   Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-07-10

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Nuckorna på hörnet är i folkmun namnet på den gamla lärarinnebostaden i Löderup på Österlen. Där bor Elsa med hunden Bjäfseman och väninnan Inga-Märta som granne. Elsa trivs med sitt stilla pensionärsliv. Det enda som får hennes hjärta att banka lite hårdare är när hon kvällstid läser dikter av den välkände poeten Fritz.

Fritz är en sann gentleman och en känslig själ till skillnad från Elsas tidigare kärlek Gösta. Hans intressen låg mer åt traktorer och den skånska myllan. Fast trots att Elsa befarade att Gösta skulle använda ordet betäcka när passionen slog till rodnar hon fortfarande när hon minns hans stora, varma händer.

Lugnet i Löderup störs när en ny granne flyttar in. Han har knappt anlänt innan det för första gången på ett sekel blir inbrott i byn. Det måste vara något skumt med mannen och Elsa tänker klura ut vad det är. När hon börjar spionera upptäcker hon att han gömmer en skattkarta i källaren och äger en pistol. Hon ska avslöja honom om det så är det sista hon gör.

KARIN BRUNK HOLMQVIST är från Simrishamn och är aktuell med sin tjugonde bok. Hennes humoristiska och hoppingivande historier har sålt i över 2 miljoner exemplar och hör till de mest utlånade på biblioteken i Sverige. Karin Brunk Holmqvist har en mycket speciell förmåga att se det stora i det lilla. Ofta lyfter hon fram de udda och svaga i sina romaner och låter dem växa. För det finns inte sällan ett återkommande, hoppfullt budskap i hennes böcker: Det är aldrig för sent!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Nuckorna på hörnet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Trevlig historia
  -, 15 mars 2024

  Handlingen puttrade på med tanterna. Lite spännande, men inte mer än så.

 2. Rolig
  -, 20 oktober 2023

  Rolig samtidigt väldigt spännande uppläsaren lysande .Lyssnar gärna på fler böcker av författaren

 3. Lättsam bok
  -, 5 augusti 2023

  Lättsam, trevlig och humoristisk bok, ett nöje att lyssna på Anton Körberg som läser.

 4. Förringande
  Eva, 16 juli 2023

  Stereotypt om äldre personer och uppläsaren gör det inte bättre. Verkar lite Kalle Blomkvist över Elsas detektivarbete och kontakt med polisen.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Karin Brunk Holmqvist