Spinalishandboken: Ny kraft för skadad ryggmärg (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (269.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Thomas Hanzon, Lena Endre, Kristin Kaspersen, Olle Sarri, Henrik Hjelt
Utgivningsdatum
2023-03-30
Förlag
Bokfabriken
ISBN
9789180316446

Spinalishandboken: Ny kraft för skadad ryggmärg Ljudbok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2023-03-30

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
En ryggmärgsskada ställer hela livet på ända. Allt man tagit för givet förändras. Man måste lära sig kroppens nya signaler, hur man tar sig fram, hur man hanterar alla tankar och känslor som väcks och hur man nu ska leva sitt liv.

Spinalishandboken vill vara en hjälp i det arbetet. Den innehåller mycket kunskap - om hur olika organ påverkas, hur rehabiliteringen går till och hur tillvaron påverkas. Den innehåller också en hel del tankar om de existentiella frågor man ställs inför. Ett antal personer berättar om sina egna upplevelser kring hur de skadats och hur de gått vidare.

Boken är skriven för dig som lever med en ryggmärgsskada och dina anhöriga, men är även användbar för läkare och övrig vårdpersonal.

Richard Levi överläkare, professor
Claes Hultling leg.läk, professor.

Författarna har varit med om att grunda stiftelsen Spinalis och Spinaliskliniken, och har arbetat kliniskt och vetenskapligt med ryggmärgsskador sedan 1990.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Spinalishandboken: Ny kraft för skadad ryggmärg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kunskap och hopp vid ryggmärgsskada
  Pytteanki, 13 april 2024

  Boken är fylld med lättillgänglig kunskap för den som drabbats av en ryggmärgsskada, anhöriga, närstående, vänner eller alla som möter en person med ryggmärggskada. Även mycket bra kunskap för alla som jobbar med vård och rehabilitering av personer med skadan. Den digitala versionen av boken ger alla med nedsatt handfunktion möjlighet att läsa/lyssna.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Introduktion till neurologisk rehabilitering

  Richard Levi, Per Ertzgaard

  Neurologiska sjukdomar utgör tillsammans med traumatiska skador på hjärna och ryggmärg en stor och heterogen grupp av tillstånd, som involverar ett flertal medicinska specialiteter. Rehabiliteringsmedicinsk intervention är nödvändig om tillståndet...

 • Symtom, diagnos, terapi

  Richard Levi, Jan Zetterström, Christer Olofsson

  En stor del av den akuta sjukvården handläggs utanför sjukhusen. Sjukvårdsupplysningen och distriktssköterskor hänvisar flertalet oklara och misstänkt allvarligare akutfall till hälsocentralen. Andra hänvisas till egenvård eller mer eller mindre a...