Peter Stormare: Pojken från Arbrå (storpocket)
Format
Storpocket
Språk
Svenska
Antal sidor
496
Utgivningsdatum
2024-05-02
Förlag
Bokfabriken
Medarbetare
von Koch, Anna (red.)
Dimensioner
198 x 127 x 27 mm
Vikt
354 g
SAB
Ikz Stormare, Peter
ISBN
9789180318976

Peter Stormare: Pojken från Arbrå

Storpocket,  Svenska, 2024-05-02
109
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Pojken från Arbrå som blev stjärna i Hollywood

"Vad är oddsen för att jag, en pilt från Arbrå, skulle se Scener ur ett äktenskap och få en uppenbarelse att jag skulle arbeta med Ingmar Bergman? Att jag skulle följa Rösten och ge mig av ända ner till Stockholm?"

I sin självbiografi tar Peter Stormare med dig på sin osannolika livsresa, från Hälsinglands djupa skogar till Los Angeles stjärnkantade tillvaro. Men han berättar även om sin inre resa och om Rösten som alltid har lett honom rätt.

Det är med lika delar djup, lika delar självdistanserad humor som Peter Stormare skildrar tiden på Scenskolan, livet bakom Dramatens kulisser och vägen till Hollywood och storfilmer som Jurassic Park, Fargo och Armageddon. Men också den första fumlande kärleken, relationen till Ingmar Bergman, de smärtsamma uppbrotten och det vidunderliga mötet med hustrun Toshimi.

PETER STORMARE må vara en av våra mest kända skådespelare med en bakgrund på Kungliga Dramaten, där han fostrades av Sveriges främsta, men han är fortfarande densamme pojken från Arbrå.

"Peter Stormare har alltid haft något märkligt i sitt väsen, en särling, en rasande." Ingmar Bergman

"Man kunde ana en diamant, men den var väldigt oslipad." Hans Wigren, rektor på Scenskolan, om Peter Stormare

"'Jag tänker vinna en Oscar i Hollywood innan jag är fyrtiofem', sa han med ett brett leende." Lars Löfgren, Dramatenchef, minns Peter Stormare
Visa hela texten

Fler böcker av Peter Stormare

  • Pojken från Arbrå

    Peter Stormare

    "Samma intimitet finns överallt i denna märkliga, ärliga och rätt härliga bok. Jag tycker mycket om den." - Jens Liljestrand, Expressen Peter Stormare skildrar tiden på Scenskolan, livet bakom Dramatens kulisser och vägen till Hollywood och storfi...