Konsten att leva (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
510
Utgivningsdatum
2023-06-19
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Nika Abiri
Originaltitel
Still Life
Dimensioner
216 x 141 x 39 mm
Vikt
632 g
SAB
Hcee.01
ISBN
9789180376853

Konsten att leva

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-06-19
209
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
ÄLSKAD AV LÄSARE, HYLLAD AV KRITIKER OCH NU ÄNTLIGEN PÅ SVENSKA!

"Livsbejakande och klok, satirisk och ömsint. /.../ Uppslukande långläsning." INGALILL MOSANDER, AFTONBLADET

"... en storslagen hyllning till konst och kultur och dess betydelse i människor liv. /.../ Livet må ofta vara hemskt och lidandet stort men där finns också skönhet och lycklig den som förmår uppskatta den." KENNETH GYSING, FEMINA

"Mening efter mening, karaktär efter karaktär, skapar Konsten att leva poesi." THE NEW YORK TIMES

"Utsökt ... Det finns inte nog med superlativ för att beskriva den här romanens storhet och skönhet." SUNDAY INDEPENDENT

"Den vackraste boken ... Den kommer att stanna kvar hos mig länge." BETWEEN THE COVERS, BBC

"Glädjen i Sarah Winmans berättande smittar. Jag älskade att få tillbringa tid med dessa oförglömliga karaktärer i enastående miljöer och tidsperioder." GRAHAM NORTON

"Gripande, klok, poetisk och rolig, den här boken är solsken och jag älskar den." WENDY HOLDEN, DAILY MAIL

"Jag lovar inte för mycket när jag säger att Sarah Winmans Konsten att leva är som en tonic som väcker reslust och ett botemedel mot ensamhet. Det är en sådan sällsynt och kärleksfull roman att man känner sig tacksam för att man fick följa med." THE WASHINGTON POST

*****Briljant*****
"Ett underbart underhållande och mästerligt skrivet porträtt av staden Florens och dess ovärderliga konstskatter, men framför allt ett kärleksfullt porträtt av en samling udda individer och deras liv och drömmar. Litteratur- och konstreferenserna duggar tätt och Winman skriver med en språklig briljans och är en skicklig stilist. Det är med sorg i hjärtat man lämnar hennes universum." HANNA GUNNARSSON, BIBLIOTEKSTJÄNST, BTJ-häftet nr 15, 2023.

UTSEDD TILL EN AV ÅRETS BÄSTA BÖCKER AV THE GUARDIAN.1944 Med ljudet av bomber som faller i bakgrunden, möts två främlingar bland ruinerna i en förfallen toskansk villa.

Ulysses Temper är en ung brittisk soldat. Evelyn Skinner är en medelålders konsthistoriker och möjligen spion. Hon har rest till Italien för att försöka rädda konstverk från krigets spillror och för att återuppleva sedan länge bortglömda minnen från sin egen ungdom. Evelyns tankar om livet planterar ett frö i Ulysses som kommer att forma hans liv under de kommande fyra decennierna.

Efter kriget återvänder Ulysses till London. I sin tillvaro bland excentriker och fyllbultar bär han med sig sin tid i Italien. När ett oväntat arv för honom tillbaka dit där allting började, vet Ulysses bättre än att fresta ödet, och han beslutar sig för att resa tillbaka till de toskanska kullarna.

Med vacker prosa, extraordinär ömhet och med en stor dos humor är Konsten att leva ett svepande porträtt av oförglömliga individer. Ett firande av skönhet och kärlek i alla dess former.

Sarah Winman är en brittisk författare och skådespelare (hon har bl.a. spelat i Morden i Midsomer och Foyle's War) som har skrivit flera prisbelönta och bästsäljande böcker. Hon föddes i Essex, England och bor nu i London. Hon studerade vid det prestigefyllda Webber Douglas Academy of Dramatic Art och har arbetat inom teater, television och film. Konsten att leva är hennes fjärde roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att leva
  2. +
  3. Jävla karlar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jävla karlar av Andrev Walden (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sarah Winman