Hovet : historien om ett kungligt maskineri (inbunden) Hovet : historien om ett kungligt maskineri
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2022-09-19
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
235 x 160 x 29 mm
Vikt
774 g
SAB
Kc.4
ISBN
9789180500111
Hovet : historien om ett kungligt maskineri (inbunden)

Hovet : historien om ett kungligt maskineri

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2022-09-19
129 289 Du sparar 160 kr!
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Har kungliga hovet genom tiderna varit ett viktigt maktcentrum? Eller bara en miljö befolkad av sysslolösa hovmän och hovdamer? Helt klart har hovet alltid varit en myllrande social arena, med plats för såväl adelsmän som pigor. Men vad har kungahuset använt kammarherrar, statsfruar, hovfröknar, taffeltäckare och drabanter till? Och vilken roll har etnisk bakgrund, språk och religion spelat vid hovet?

Författaren och historikern Björn Asker guidar här läsaren in i hovets fascinerande maskineri. Boken ger en unik inblick i den svenska hovhierarkins uppbyggnad och hovets ceremoniella uppgifter från Gustav Vasas tid fram till 1970-talet, då en ny regeringsform förändrade monarkins ställning. Samtidigt synliggörs hovets stora betydelse för svenskt kulturliv, som uppdragsgivare och arbetsgivare åt många av landets mest framstående konstnärer, kompositörer och arkitekter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hovet : historien om ett kungligt maskineri
 2. +
 3. Oscar II : den konungsligaste av alla kungar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Oscar II : den konungsligaste av alla kungar av Herman Lindqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Asker

 • Karl X Gustav : en biografi

  Björn Asker

  »Ärligt talat begriper jag inte varför ingen tidigare har skrivit en biografi över Karl X Gustav. Det är inte bara det att han satte djupa avtryck i Sveriges historia, framförallt genom att erövra Skåne. Han levde också ett oerhört händelserikt li...

 • Änkedrottning Hedvig Eleonoras livgeding 1660-1719

  Jan Brunius, Björn Asker

  Drottning Hedvig Eleonora (1636-1715) fick som änka ett långt och verksamt liv. Hon överlevde inte bara sin make Karl X Gustav utan också sin son Karl IX och ingick i förmyndarregeringarna för både Karl XI och sonsonen Karl XII. Hedvig Eleonora ha...