Den förbannade optimisten Ernst Wigforss (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (9.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
492
Utgivningsdatum
2023-04-18
Förlag
Historiska media
ISBN
9789180501460

Den förbannade optimisten Ernst Wigforss E-bok

(1 röst)
E-bok,  Svenska, 2023-04-18

Styckköp

169

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ernst Wigforss var socialisten och ideologen som brann för demokratin och var landets viktigaste antinazist. Få personer i svensk historia har varit så hatade - och fruktade - som Ernst Wigforss, samtidigt som han hade beundrare i alla generationer. Han kunde både charma och skrämma slag på folk.

Som banbrytande finansminister blev han geniförklarad när han på 1930-talet ledde Sverige ur depressionen. Genom hans ledarskap lyckades Sverige kombinera decennier av häpnadsväckande ekonomisk utveckling med ständigt växande välfärd och jämlikhet. I Den förbannade optimisten Ernst Wigforss berättar historikern Henrik Arnstad hur det gick till.

Men boken är mer än en biografi om Ernst Wigforss. Den är en berättelse om 1900-talet och det nya Sveriges tillkomst. I Wigforss rike upplevde de flesta invånare framgångsår som aldrig verkade ta slut. Mörka baksidor till trots bar Sverige på framtidstro, hoppfullhet och tro på demokratins styrka. Snart 50 år efter sin död är Wigforss är en viktig inspirationskälla - idag mer än någonsin.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Henrik Arnstad