Rysslands historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
382
Utgivningsdatum
2022-11-09
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
215 x 140 x 28 mm
Vikt
584 g
SAB
Kma
ISBN
9789180502399
Rysslands historia (inbunden)

Rysslands historia

Inbunden Svenska, 2022-11-09
79 252
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
DET STORA LANDET i öster Ryssland har en brokig historia. En historia som liknar vår egen men som också är så annorlunda och känns så främmande.

Med en kombination av skarpa analyser och personliga betraktelser skildrar rysslandsexperten Kristian Gerner avgörande personer och händelser i Rysslands historia. Skildringen från Peter den stores tid fram till i dag kompletteras med tematiska kapitel om religion, den judiska dimensionen i den ryska historien och med de tre städerna Sankt Petersburgs, Odessas och Kaliningrads särställning i rysk historia.

Rysslands historia är den spännande berättelsen om ett land i ständig förändring. Det är tydligt hur landets ledare Peter den store, Stalin, Gorbatjov eller Putin tagit sig makt att bestämma över moderniseringsprojekt och rådande historieskrivning. Författaren lyckas med konststycket att tydliggöra de viktigaste linjerna, från dagens folk och stater till det förflutnas rötter.

Denna nyutgåva innehåller även ett nyskrivet kapitel om Putins invasion av Ukraina, dess historiska bakgrund och implikationer för Rysslands framtida väg bort från Europa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristian Gerner