Att hitta hem (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (261.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Viktoria Flodström
Utgivningsdatum
2023-09-12
Förlag
Historiska media
ISBN
9789180502498

Att hitta hem Ljudbok

(14 röster)  |   Läs 1 recension
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-12

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Att hitta hem är en berörande och dramatisk berättelse om tre kvinnor som länkas samman tack vare en resa till Irland. Den nyskilda, svenska Inga kommer äntligen iväg på sin drömresa till den gröna ön. Det är ett äventyr för Inga som alltid har förlitat sig på sin make. Sakta men säkert växer hennes självförtroende, inte minst tack vare de vänner som hon möter längs vägen. Samtidigt söker den svenska småbarnsmamman Malin sina rötter. Hennes egen mamma har precis gått bort och ett oväntat brev vänder upp och ner på hennes tillvaro.

Sextio år tidigare lever sextonåriga Colleen i en icke fungerande familj på Irland. Hennes enda tröst är den unge Billy som får henne att för stunden glömma den ständiga hungerskänslan och hemmets ingrodda smuts. När hon blir gravid utanför äktenskapet skickas Colleen till ett kloster som tar emot ogifta, gravida mödrar. En vistelse som visar sig vara värre än det liv hon just lämnat.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Att hitta hem. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Fantastisk bok
    veronicas_bok_bak_liv, 27 september 2023

    Irland 1960 - Hunger och smuts är 16-åriga Colleens ständiga följeslagare. I hemmet överskuggas hennes pappas alkoholproblem och misshandel mot henne och mamman. Den unga Billy kan få henne att glömma misären, när hon blir gravid är skammen stor och hon skickas till ett kloster som tar emot ogifta och gravida kvinnor. Sextio år senare är Irland drömresmålet för nyskilda Inga. Hemma i Sverige finner Inga en ny vän, Malin som sörjer sin bortgångna mamma. Under en vindsröjning hittar hon ett bre... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Caroline Twamley