Paradishamn (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
331
Utgivningsdatum
2023-05-15
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
180 x 110 x 21 mm
Vikt
178 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180502931

Paradishamn

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2023-05-15
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»En otroligt gripande historia som jag inte kunde sluta läsa« Johanna Lundin, Go kväll i SVT

Mölle 1930-tal. Fiskardottern Hilda har längtat efter att ännu en sommar få arbeta på ortens pampigaste hotell. Iklädd sina finskor beger hon sig till den vackra hotellmatsalen Paradishamn. Men i år blir inget som hon tänkt sig. Ägarnas dotter Ester ska hålla i trådarna och placerar Hilda bland smutstvätten, långt från de flärdfulla gästerna och den sprittande musiken.

Ester är inte heller nöjd med sommaren. Hon saknar sitt kravlösa liv i Köpenhamn och för att stå ut bjuder hon några vänner att bo på hotellet, däribland Carl vars intresse Ester hoppas fånga. Men Carl är som uppslukad av sitt pågående skrivprojekt. Och då han en dag stöter på den belästa Hilda i hotellets bibliotek ritas spelplanen om.

I en virvel av salta bad och festliga middagar spiller konflikten mellan Ester och Hilda snart över i ett drama med allt högre insatser. Bland nöjeslystna turister och hårt slitande hotellpersonal ställs allt på sin spets vid de branta klippornas kant.

Fler röster om boken

»Olofsson Liljedahl är skicklig på att väva samman intrigtrådarna och det är definitivt fart i berättelsen, sidorna vänder sig själva. Hon tycks också ha gjort gedigen research kring tidens seder och bruk och den bildrika prosan, med en lätt ålderdomlig touch, levandegör fint stämningen i det natursköna turistparadiset.« Sydsvenskan

»Ett stort plus för Paradishamn är språket. Det är som ett eko av havet som utan ansträngning sköljer över den steniga stranden. Lättläst och underbart flyt, med korta kärnfulla kapitel, men aldrig för modernt eller för tillrättalagt ... Den här boken rekommenderas varmt som sommarläsning.« Belinda Graham TK, JPS Media

»Det är med stor kärlek och stor inlevelse som författaren gestaltar två kvinnoöden ... Erika Olofsson Liljedahl visar i sin roman att hon verkligen håller berättarkvaliteten uppe.« Norrländska Socialdemokraten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Paradishamn
  2. +
  3. Och bergen skall rämna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Och bergen skall rämna av Erika Olofsson Liljedahl (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Paradishamn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En mjuk omfamning i en historisk sommaridyll
    Amanda D, 18 juli 2023

    Paradishamn välkomnar dig att följa med på sommarens bestyr. Hotellets gäster njuter, medans arbetarna sliter. Det är en bok var du får precis det du förväntar dig, två kvinnor vars vägar korsas, lite romantik - en perfekt bok för en mysig sommardag. Vi får läsa från de två kvinnornas perspektiv, samt "hotellet", vilket gör att det nästan känns som att man ser på film. Historien är inte alltför oväntad, men det är en mjuk omfamning som låter tankarna sväva bort - och det är sant, sidorna vänder sig nästan av sig själv.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erika Olofsson Liljedahl