Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2023-09-04
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
18 x 204 x 134 mm
Vikt
435 g
SAB
Oclb,Koai.6,Kqa.6
ISBN
9789180503105
USA:s hämnd : kriget mot terrorismen (inbunden)

USA:s hämnd : kriget mot terrorismen

Inbunden,  Svenska, 2023-09-04
246
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
New York var insvept i ett gigantiskt moln av aska, sot och rök när den amerikanske presidenten George W. Bush på kvällen den 11 september 2001 förklarade krig mot terrorismen. Tusentals amerikaner låg döda och skadade efter den värsta attacken i landet sedan Pearl Harbor. Den hämnd som Amerika kom att utkräva fick enorma konsekvenser för miljoner människor.

Efter att ha störtat talibanregimen i Afghanistan och drivit Usama bin Ladin på flykt vände USA blicken mot Saddam Hussein i Irak. Med hjälp av falska underrättelserapporter om massförstörelsevapen och om regimens påstådda kopplingar till al-Qaida, rättfärdigade de styrande i Vita huset en invasion. Ockupationen av Irak blev en humanitär katastrof som banade vägen för en ny våg av islamistisk terrorism, vars like världen aldrig skådat.

USA:s hämnd är andra delen i journalisten Jens Nordqvists trilogi om hur attentaten den 11 september förändrade världen. Med hjälp av intervjuer, offentliga dokument och terrorledarens egna anteckningar berättar han om Usama bin Ladins liv som världens mest jagade man. Han skildrar även hur USA svek sina egna ideal när kidnappningar, hemliga fängelser och tortyr blev vapen i kriget mot terrorismen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. USA:s hämnd : kriget mot terrorismen
  2. +
  3. Al-Qaidas krig : historien bakom den islamistiska terrorismen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Al-Qaidas krig : historien bakom den islamistis... av Jens Nordqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »