Ondskans näste (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (451.2 MB)
Språk
Svenska
Serie
Kriminalinspektör Schenke (del 2)
Inläsare
Björn Bengtsson
Utgivningsdatum
2023-09-14
Förlag
Historiska media
Översättare
Mia Gahne
ISBN
9789180503273

Ondskans näste Ljudbok

(7 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-14

Styckköp

169
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Berlin, 1940. Andra världskriget har brutit ut och i Tyskland är nazistpartiets makt ohotad. En iskall januarinatt återvänder en SS-läkare och hans fru från stadens konserthus, där de tillbringat kvällen med partikamraterna. När dagen gryr ligger han död i en pöl av blod.

Var det mord eller självmord? Kriminalinspektör Horst Schenke ombeds att under inga omständigheter tillsätta en utredning. Den nyblivna änkan är dock övertygad om att hennes make var måltavla för en brutal kupp. Men varför skulle någon vilja mörda en till synes obetydlig läkare? Schenke kan trots allt inte låta bli att gräva djupare i saken och finner information om ett mystiskt dödsfall där offret är ett barn. Fallen verkar inte ha med varandra att göra, men snart uppdagas mörka kopplingar som pekar mot en fasansfull hemlighet.

Simon Scarrow har fått en stor läsekrets med Silverörnserien. Serien om kriminalinspektör Schenke, som inleddes med Mörkläggning (2021), är en levande och fantasieggande skildring av periodens mörker och atmosfären som råder i en stad med konstant övervakning och ökande förtryck.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Simon Scarrow