Att hitta hem (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2024-10-10
Förlag
Historiska Media
SAB
Hc.01
ISBN
9789180505390

Att hitta hem

Pocket,  Svenska, 2024-10-10
89
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Irland, 1960. Hunger och smuts är sextonåriga Colleens ständiga följeslagare och bara den unge Billy kan få henne att glömma misären. När Colleen blir gravid är skammen så stor att den överskuggar både faderns alkoholproblem och hans misshandel av henne och modern. Colleen skickas till ett kloster som tar emot ogifta, gravida kvinnor. Vistelsen med nunnorna visar sig dock vara ännu värre än det liv hon just lämnat.

Sextio år senare är Irland drömresmålet för nyskilda Inga. Hon har tidigare alltid förlitat sig på sin make men under resan till den gröna ön växer hennes självförtroende sakta men säkert, inte minst tack vare de vänner som hon möter längs vägen.

Samtidigt i Sverige sörjer Malin sin bortgångna mamma. Under en vindsröjning inför försäljningen av barndomshemmet hittar hon oväntat ett brev vars innehåll vänder upp och ner på hennes tillvaro.

De tre kvinnorna länkas samman tack vare Ingas resa till Irland i den berörande och dramatiska Att hitta hem. Caroline Twamley skildrar nutid och 1960-tal på den gröna ön i en roman om familjehemligheter, kvinnlig vänskap och vikten av att våga.
Visa hela texten

Fler böcker av Caroline Twamley