ZOV: En avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (180.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Erik Bolin
Utgivningsdatum
2023-03-21
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789180524742
ZOV: En avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina (ljudbok)

ZOV: En avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina Ljudbok

(19 röster)  |  Läs 4 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-03-21

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Pavel Filatiev är fallskärmsjägare i den ryska armén när invasionen av Ukraina inleds, och deltar i attacken mot staden Cherson. Efter två månader blir Filatiev skadad och evakuerad. Han återvänder till Ryssland, trött på det orättfärdiga kriget - där soldaterna bara är marionettdockor, som har att välja mellan att strida eller kastas i fängelse. För att avslöja missförhållandena inom den ryska krigsmaskinen offrar han allt. På nätet publicerar han sin dagbok från kriget, där han går till angrepp på landets korrupta ledarskikt och den ryska militärens hemlighetsmakeri. Han vill stanna i Ryssland, men uppmanas att fly utomlands. "ZOV" ger ett unikt perspektiv på invasionen och är ett kraftfullt försvar för de människor som drabbas av kriget. Pavel Filatiev, född 1988, växte upp i ryska Volgodonsk, följde sin fars fotspår och tog värvning. Idag lever han som politisk flykting i Frankrike. Alla författarens intäkter kommer att doneras till icke-statliga organisationer som hjälper offer för kriget i Ukraina. Titeln ZOV ("rop") anspelar på tre olika bokstäver som målades på stridsfordonen vid invasionen. "Z" för det östra militärdistriktet, "O" för Belarus och "V" för ryska marinkåren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av ZOV: En avhoppad rysk soldat om Putins krig mot Ukraina . Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett viktigt dokument om det ryska samhället
  -, 17 juli 2023

  En rak och lättförståelig berättelse. Mycket intressant! Väl värd att lyssna på.

 2. Läsvärd.
  Ricco, 5 april 2023

  Boken ger en intressant inblick om de förhållanden som råder i Ryssland. Ett stort land med en liten ledare. Ett land så fullt av korruption och vanstyre att deras "elitsoldater" inte ens tilldelas hel och ren utrustning. Mycket glädjande läsning.

 3. Riktigt välskriven och viktig bok
  -, 5 april 2023

  Boken ger en inblick i den ryska armen fritt från skönskrivningar och propaganda. Mycket värd att läsa.

 4. Mycket intressant läsning (hörning)
  -, 31 mars 2023

  Boken rekommenderas starkt. Mycket i boken låter som fantasier och påhittat, och även om hälften av det som skrivs i boken vore sant, så är det helt otroligt att Ryssland anföll Ukraina med dessa förutsättningar. Många intressanta detaljer om att vara soldat i Ryssland, om undermålig utrustning och helt vansinniga genomförda övningar. Att anfalla Ukraina är rent militärt helt galet och rent humanitärt så är det en katastrof för alla parter. Nu har kriget hållit på i över ett år och Ryssland borde förstå att det är dags att lämna Ukraina.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Pavel Filatiev