Ett ord för blod (ljudbok) NY
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (204.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Helmon Solomon
Utgivningsdatum
2023-09-06
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789180525831
Ett ord för blod (ljudbok)

Ett ord för blod Ljudbok

(52 röster)  |  Läs 9 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-09-06

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
2015 skjuts en ung man till döds i norra Stockholm. Faysa Idle känner honom som sin bästa vän. För resten av Sverige är han känd som en grundarna till det kriminella nätverket Dödspatrullen. Skjutningen blir början på en våldsam tid i svensk historia - vänner blir över en natt fiender och snart rasar en dödlig konflikt på gatorna. En av de första att välja sida blir Bilal - Faysas egen bror. Det dröjer inte lång tid innan hotbilden sprider sig från honom, ut i familjen. Stockholms förorter brinner och mitt i elden står Faysa. En ung poet med en fot på varje sida av gängkriget som släckt hundratals liv under det senaste decenniet. Hur ska man bygga sig ett liv när alla omkring en när som helst riskerar att dö i förtid?

Ett ord för blod är en berättelse om att vara människa, anhörig och kvinna och hamna mitt emellan det vanliga samhället och det brutala gängvåldet.

FAYSA IDLE (f. 1998) växte upp i Tensta och har förlorat både vänner och familjemedlemmar i det svenska gängkriget. I dag verkar hon som poet och kreatör. Ett ord för blod är hennes första bok.

DANIEL FRIDELL är författare och regissör. Han har tidigare skrivit bland annat Kampen mot ISIS, Säg att du älskar mig och manus till filmen Sökarna.

THEODOR LUNDGREN är författare och har skrivit bland annat Där jag kommer ifrån med Dragomir Mrsic och var redaktör för Tills alla dör av Diamant Salihu.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Ett ord för blod . Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Girl power-keep going sisters!
  -, 30 september 2023

  En röst inifrån- systerskap och familjen. Styrka svaghet. Hoppfullt slut trots att vi i detta nu, september 2023, kan misströsta . Beskriver ordets makt. Var fanns pappan alla dessa år? Boken måste lösas av alla vilsna och kaxiga somaliska tjejer. Bokcirklar, högläsning bara sprid boken till många som tappat hoppet.

 2. Alla borde läsa den här boken
  Katrin, 28 september 2023

  Jag bor 15 min bilresa från Tensta och kunde aldrig föreställa mig att det är deras verklighet

 3. Att uppleva gängen inifrån
  Brittmarie , 23 september 2023

  En bok som berör starkt hur det är att växa upp bland hedersvåld och gängkonflikter. Att upptäcka medbetoende och att frigöra sig

 4. Stark berättelse
  Rosengård 77, 23 september 2023

  Stark berättelse om utanförskap med en blick inifrån och inte rekonstrutuerad av medelklass-författare som har noll aning om vad de skriver om.

 5. Bra
  Liselotte Nyholm, 20 september 2023

  Ja Så jäkla bra bok fick en helt annan inblick i vad som händer i Sverige o gängen som man inte fattat förut. Iallafall inte jag

 6. Ett ord för blod
  -, 15 september 2023

  Fantastisk bok. Så fint skrivet om ett så smärtsamt ämna. Tack Faysa.

 7. Välskriven bok
  -, 15 september 2023

  Otroligt välskriven bok om en stort samhällsproblem

 8. Läs!
  -, 10 september 2023

  Bra bok! Oerhört viktig! En sällsynt skildring om en vardag som få av oss vet mågot om.

 9. Poetisk bok
  Zoro, 8 september 2023

  Fängslande, välskriven och trollbunden. De poetiska inslagen stärker upplevelsen av författarens unika talang.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna