Aldrig kunde han döda mig : en sann berättelse om att överleva incest (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (245.9 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Ella Schartner
Utgivningsdatum
2023-10-10
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789180529471

Aldrig kunde han döda mig : en sann berättelse om att överleva incest Ljudbok

(11 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-10-10

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Lena växer upp i en utåt sett välbärgad och trygg familj på den pittoreska landsbygden i Dalarna. Men när grannar och vänner inte ser eller hör, styr pappan familjen med järnhand. Fysiskt våld varvas med psykningar och trakasserier. Hemma lever Lena som en skugga, ständigt rädd för att någon i familjen ska bli ihjälslagen. När hon är tio år gammal flyr hennes mamma det våldsamma hemmet och Lena blir ensam kvar. Åren som följer eskalerar våldet, och när Lena just fyllt 13 år gör han det värsta en förälder kan göra mot sitt barn.

"Aldrig kunde han döda mig" är en gripande skildring av ett av våra mest tabubelagda ämnen: hur det är att växa upp med en pappas sexuella våld och vad det gör med en som vuxen. Men den handlar också om hopp. Hur man bryter sig loss, får rätt hjälp och till slut blir hel.

LENA MORIN NILSÉN startade 2012 organisationen nxtME som hjälper offer och förebygger incest. Aldrig kunde han döda mig är hennes första bok.

ANNA CARSALL är författare och socionom. 2019 gav hon ut För ditt eget bästa tillsammans med Pia Johansson.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Aldrig kunde han döda mig : en sann berättelse om att överleva incest. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Gripande
    - (Borås), 30 oktober 2023

    Kunde inte sluta lyssna på boken. Det var ett gripande innehåll ur verkliga livet. Att det blev bra i slutändan för dig och ditt liv det gjorde gott. Lycka till med föreläsningarna och med ditt engagemang för personer i liknande situationer.

  2. Verkligheten är grym för många
    -, 20 oktober 2023

    Stark bok med en grymhet som inte borde finnas¿ tårdrypande bok läs den bara när du är psykisk stabil¿

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna