Vasas hemlighet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2024-06-05
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Graves, Emma (form) / Spente, Stella (form)
SAB
Hcg
ISBN
9789180531597

Vasas hemlighet

Inbunden,  Svenska, 2024-06-05
129
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa.
Det är sommar och elvaåriga Katarina smiter iväg och badar så ofta hon kan. Hon simmar i smyg för året är 1628 och den som flyter på vatten kan råka riktigt illa ut. På andra sidan vattnet, nedanför slottet, ligger kungens nya krigsskepp som snart är redo att segla iväg. Det verkar som att hela Stockholm arbetar för att skeppet ska bli färdigt i tid. Katarina lär känna Jakob, en jämnårig pojke från en rik familj. När de två börjar slå vad om att utföra farliga uppdrag blir det början på ett äventyr som tar dem ombord på Vasaskeppet. Men kan Katarina lita på Jakob? Om någon får veta att hon kan simma kan hon bli anklagad för häxeri. Och varför viskas det om att Vasa inte är tillräckligt stadig? Står allt verkligen rätt till med kungens fina skepp? Vasas hemlighet är en berättelse om vänskap, mod och hopp. Spännande läsning för alla historieintresserade!

CECILIA EKHEM är författare och bor i Sundsvall. Hos Lind & Co har hon tidigare utkommit med Om elden tar oss.

"Detta är en roman för mellanåldern om en viktig historisk händelse som säger mycket om den tidens samhälle. Spänning, dramatik, vänskap och kärlek gör berättelsen intressant och lättläst."
BTJ, 4/5

"Om elden tar oss är en riktigt bra mellanåldersbok som passar en bred målgrupp som vill läsa om vänskap, mod, spänning och historia." BARNBOKSBLOGGEN
Visa hela texten

Fler böcker av Cecilia Ekhem