Genetisk vägledning: En handbok (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-03-10
Förlag
Books on Demand
ISBN
9789180579346
Genetisk vägledning: En handbok (e-bok)

Genetisk vägledning: En handbok E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-03-10
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Genetisk vägledning handlar om hur en vårdgivare överför information till en vårdtagare om arv och ärftlighet i familjen. Denna process kräver kunskap om klinisk genetik, lagar och förordningar samt en god förmåga att kunna lyssna in den eller de i familjen som har sökt hjälp.

Patienten eller familjen kan vara i kris. Man har fått ett svårt sjukdomsbesked och vill veta mer om vad man kan göra för att förhindra en upprepning. Den sökande kan också vara en anhörig som vill veta vilken betydelse en partners eller släktings diagnos kan ha för egen eller egna barns hälsa.

Genetisk vägledning En handbok, sammanfattar många års erfarenhet av genetisk vägledning i klinisk praxis och samtalskonst. Boken ger praktiska tips om hur man kan strukturera samtalet samt hur man som vårdgivare bemöter de känslor och reaktioner som uppkommer i mötet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Medicinsk genetik : en introduktion

    Ulf Kristoffersson, Maria Johansson Soller

    Genetisk kunskap är nödvändig för att förstå biomedicin och är i dag en integrerad del av hälso- och sjukvården. Kunskaps¿utvecklingen har öppnat möjligheter för individanpassade förebyggande åtgärder men leder också till nya etiska konflikter. Ut...

  • Quality Issues in Clinical Genetic Services

    Ulf Kristoffersson, Joerg Schmidtke, J J Cassiman

    Initially genetic disorders were all considered as rare diseases. At present, in the mid of 2009, the OMIM catalogue contains information on more than 12 000 entries of which about 2500 are available for clinical testing based on the identificatio...