Älskade Serbien (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
551
Utgivningsdatum
2022-05-26
Förlag
Diktonius Text
Dimensioner
210 x 148 x 32 mm
Vikt
887 g
SAB
Oba
ISBN
9789180591232
Älskade Serbien (häftad)

Älskade Serbien

Häftad, Svenska, 2022-05-26
388
 • Skickas inom 5-8 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Natos barbariska bombning av Jugoslavien som skedde för ungefär tjugo år sedan, är fortfarande ett öppet sår i dagens Serbien! Att bombningarna var fel är en av de åsikter som enar alla serber.
Synen på denna bestialiska aggression över Jugoslavien under 1990-talet har varit mångfasetterad och väckt många känslor. I denna bok ger författaren sin syn på vad som hände ur sin serbiska synvinkel.

Till exempel, när Natos företrädare i början av år 1999 under åtskilliga flyganfall i 78 dagar och utan FN:s mandat, dödade många civila, till och med barn som satt på pottan, förstörde en mängd livsviktiga företag och gjorde infrastrukturen oanvändbar.

I Dragans bok får läsaren annorlunda, sanna uppgifter från den drabbade, serbiska, sidan. Det är bekräftade fakta rörande den internationella rätten från olika skribenter, världens politiker och eminenta professorer. Syftet med boken är att belysa hur internationell rätt inte alltid tillämpas korrekt och att vaska fram upplysningar och uttalanden som matchar internationell rätt och inte stämmer med "democracy" från väst! Vilket folk som helst kan i framtiden drabbas av fåkunnigas beslut. Redan idag finns många bevis att amerikanska imbeciller flera gånger har agerat på det viset.

Dragan har skrivit denna bok för att bemöta alla lögner som man dagligen kan höra eller läsa i våra medier. Det är känt att världens journalister kan vinkla sanningen, eller bara låta bli att skriva om den! I regel brukar man skriva på ett sätt som är politiskt "i linje", delvis för att de inte vågar presentera sanningen, för att de kan förlora sitt arbete, eller delvis för att de, helt enkelt, inte kan bättre!

Det är därför Dragan samlat de flesta fakta från hela världen som man har, på ett eller annat sätt, inte kunnat eller inte velat presentera för svenska folket! Har Dragan lyckats presentera lite mer vetskap om "våldtäkten" över hans älskade Serbien kan bara Ni läsare tala om det för honom!
Dragan Tanasijevic är född i Beograd år 1942. Han är civilingenjör inom maskinteknik men också utbildad musiker. Som 28-åring kom han till Sverige år 1970 med sin familj. Så småningom engagerade sig Dragan i det politiska livet och idag är han fortfarande aktiv politiker. Han lever i södra Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Älskade Serbien
 2. +
 3. Modet att minnas : sex kvinnor om kriget i Bosnien och Hercegovina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Modet att minnas : sex kvinnor om kriget i Bosn... av Monica Hirsch (häftad).

Köp båda 2 för 677 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dragan Tanasijevic

 • Min svenska saga

  Dragan Tanasijevic

  "En fråga till mig själv återkommer allt oftare ju äldre jag blir. Nämligen, var det rätt att lämna Jugoslavien, ta med mig min familj och bosätta mig i Sverige? Var det rätt att lämna ett land med unik trygghet och människovärme för att fort...

 • Saknad

  Dragan Tanasijevic

  Denna text om en viktig del av författarens liv möjliggör att vi också får insyn i den bekantskap som Dragan hademed Ann-Christin, en kvinna som förlorade sina "rötter" och som förmodligen hittade något trevligt i kontakten med honom, åt...