Ensamkommande bläckfiskbarn (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2023-10-31
Förlag
Till Punkt
Dimensioner
178 x 110 x 5 mm
Vikt
66 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180596220

Ensamkommande bläckfiskbarn

Häftad,  Svenska, 2023-10-31
99
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Plötsligt flyter de bara där i svenska kustvatten - hundratusentals orörliga, kusligt barnliknande kroppar, guppande på vågorna med ansiktena blänkande i solen. De ser varken levande eller döda ut, utan frusna i tiden som på ett foto. Vissa av dem har spolas upp på skärgårdens rev och längs Ölands och Österlens stränder. Många påträffas längs västkusten och hela vägen in i Göta älv, där de ligger och kluckar i vattnet invid Göteborgs operahus och under Hisingsbron. Vad är det fråga om egentligen?

Denna kortroman är lika mycket en rafflande science fiction-berättelse som en satirisk reflektion över våra attityder till ålder, psykisk ohälsa och flyktingmottagande. "Ensamkommande bläckfiskbarn" rymmer ett veritabelt havsdjup av livs- och samhällsfrågor, där den viktigaste frågan som ställs tycks vara: Var går gränsen för vår medmänsklighet?

Manda Bräxjö har beskrivit sig som "en författare med fäbless för trassliga relationer mellan unga vilsna tjejer och trasiga vuxna män". Man kan även beskriva det som ett författarskap där trassliga relationer mellan barn och vuxna utforskas på djupet. Detta grundtema gör sig gällande även i "Ensamkommande bläckfiskbarn", men i en betydligt mer skojfrisk ton än vad som vanligen präglar
författarens berättarstil.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ensamkommande bläckfiskbarn
  2. +
  3. Riktigt jävla farligt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Riktigt jävla farligt av Manda Bräxjö (häftad).

Köp båda 2 för 191 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Manda Bräxjö