Garnethill (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (403.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Garnethill (del 1)
Inläsare
Viktoria Flodström
Utgivningsdatum
2022-07-06
Förlag
Modernista
Översättare
Boel Unnerstad
ISBN
9789180630986
Garnethill (ljudbok)

Garnethill Ljudbok

(2 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2022-07-06

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Första boken i Garnethill-trilogin

»En unikt begåvad och realistisk deckare.« Lotta Olsson, DN

»En omskakande kriminaldebut, omöjlig att lägga ifrån sig.« New York Times


Maureen O"Donnell har haft ett problemfyllt liv: sexuella övergrepp, inlagd på mentalsjukhus, ett jobb som är rena återvändsgränden, och ett trassligt förhållande med den gifte terapeuten Douglas som hon precis är på väg att avsluta.
Men någon hinner före. En morgon när Maureen vaknar upp bakfull och vacklar ut i vardagsrummet hittar hon sin älskare fastbunden i en stol och med halsen avskuren. Glasgowpolisen betraktar henne som misstänkt, och till och med hennes egen familj verkar tro att hon är inblandad. I panik börjar Maureen tvivla på sin egen version av händelseförloppet. Hon kartlägger Douglas sista dagar i livet och konfronteras med en fasansfull härva av lögner, våldtäkter och en mörklagd skandal vid den psykiatriska klinik där hon själv varit inlagd.
Patienterna på kliniken säger ingenting, och de hon pratar med i personalen är rädda. När ännu ett lemlästat lik återfinns inser Maureen att hon måste hitta mördaren om hon inte själv ska bli nästa offer...
I översättning av Boel Unnerstad.

DENISE MINA [f. 1966 i Glasgow] är en skotsk kriminalförfattare. Hennes debut Garnethill belönades med The John Creasy Dagger och hon har etablerat sig som ett av de största namnen inom den moderna kriminallitteraturen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Denise Mina