Egalias döttrar (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2023-01-30
Förlag
Modernista
Översättare
Ebba Witt-Brattström
ISBN
9789180633420
Egalias döttrar (e-bok)

Egalias döttrar E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-01-30

Styckköp

59

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En av Nordens stora feministiska klassiker i nyutgåva

»En roman som sätter såväl språk som kön och makt i fokus för analys och som gör det på ett sätt som måste vara unikt. Egalias döttrar är ingenting mindre än en klassiker i den feministiska litteraturen. Läsupplevelsen är extraordinär.« Betyg: 5 av 5 - Anna Ohlsson-Hasselberg, BTJ


I fantasilandet Egalia är det kvinnorna som har makten. För möderneslandets bästa anpassar sig männen efter kvinnornas regler och beslut. De bär pehå, äter p-piller och tar hand om barnen. Kvinnorna må påstå att landet är jämlikt, och att männen har existensberättigande just eftersom de utför en del nyttiga uppgifter, men det finns en grupp män som börjar planera för revolt.
Med Petronius Bram i spetsen startas maskulisterna, en rörelse som vill skapa ett nytt samhälle där alla kvinniskor är lika mycket värda. Petronius drömmer om att bli sjökvinna, men hans mor, direktör Bram, är övertygad om att manskampen är dömd att misslyckas.
Gerd Brantenbergs satiriska roman Egalias döttrar var banbrytande när den kom ut 1977. En av de stora nordiska feministiska klassikerna. I översättning av Ebba Witt-Brattström, med ett nyskrivet förord av författaren Anna Jörgensdotter.

GERD BRANTENBERG [f. 1941] är en norsk feminist och författare som under hela sitt liv arbetat för kvinnors och homosexuellas rättigheter. Hon fick sitt stora genomslag med den feministiska satiren Egalias döttrar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gerd Brantenberg

  • Die Töchter Egalias

    Gerd Brantenberg

    In ihrem Klassiker nimmt die norwegische Autorin Gerd Brantenberg die Leser*innen mit auf eine Reise in das Land "Egalia". Formal sind alle Personen dort gleichberechtigt, doch so recht überzeugt sind Petronius und seine Geschlechtsgenos...