Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
501
Utgivningsdatum
2023-06-30
Förlag
Modernista
Översättare
Arthur Isfelt
Dimensioner
38 x 208 x 140 mm
Vikt
685 g
SAB
Hceq.01
ISBN
9789180634205

Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-06-30
289
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»H. P. Lovecraft är 1900-talets absolut främsta skräckförfattare.« Stephen King

Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser samlar ett fylligt urval noveller av skräckens mästare, H. P. Lovecraft. Här finns tidiga berättelser som »Alkemisten«, »Polaris« och »Juan Romeros övergång« tillsammans med odödliga klassiker som »Färg bortom tid och rum«, »Viskningar i mörkret« och »Skuggan över Innsmouth«.
Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser är därmed en oumbärlig volym för alla som älskar skräck i allmänhet och Lovecraft i synnerhet. Utgåvan innehåller även författarens essäer »Några ord om ett icke-väsen« och »Anmärkningar om att skriva fantastisk litteratur«.
I översättning av Arthur Isfelt.

H. P. LOVECRAFT [1890-1937], född i Providence, Rhode Island, var en amerikansk författare känd för sina skräck-, fantasy- och science fiction-noveller. Båda Lovecrafts föräldrar led av psykisk ohälsa, vilket kom att prägla hanss ungdom. Han började skriva tidigt men hade en begränsad läsarskara under sin livstid. I dag betraktas Lovecraft som en ikon inom populärkulturen och anses vara en av 1900-talets mest inflytelserika och nyskapande skräckförfattare, ofta jämförd med Edgar Allan Poe. Denna utgåva är framtagen i samarbete mellan Modernista och Hastur förlag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser
  2. +
  3. Sagor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sagor av Bröderna Grimm (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Cthulhu vaknar och andra skräckberättelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Ojämn.
    Maria Svensson, 9 februari 2024

    Otroligt ojämn samling noveller, visa är direkt dåliga medans dom bättre är strax över mediokra. Men är nog helt enkelt inte min genre, dom som mer redan gillar genren får nog behållning av denna samling noveller.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av H P Lovecraft