En yankee vid Kung Arthurs hov (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (4.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
289
Utgivningsdatum
2023-02-03
Förlag
Modernista
Översättare
Astrid Borger
ISBN
9789180636087

En yankee vid Kung Arthurs hov E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-02-03

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Hank Morgan, en skicklig mekaniker i 1800-talets New England, får ett slag mot huvudet och vaknar upp bland riddare och magiker i kung Arhurs Camelot. Hank använder sin moderna kunskap för att ställa sig in hos hovet, med målet att förbättra samhället i grunden, men faror lurar bakom varje hörn. Han gör sig till ovän med magiker och rojalister och vill dessutom försöka skydda kung Arthur från motståndare, vilket är svårare än han kunnat tro.
En Yankee vid Kung Arthurs hov är en klassisk satir och ett av de första verken i litteraturhistorien som innehåller en tidsresa. Det är en av Mark Twains mest unika historier, som använder den komiska inramningen för att driva lika mycket med dåtident romantik och riddarideal som nutidens kapitalism.
I översättning av Astrid Borger.

MARK TWAIN [1835-1910] var en amerikansk författare uppväxt i Missouri, vilket utgör miljön i flera av hans romaner. Mest känd är han för de tidlösa uppväxtskildringarna Tom Sawyers äventyr [The Adventures of Tom Sawyer, 1876] och Huckleberry Finns äventyr [Adventures of Huckleberry Finn, 1884]. Twains författarskap är starkt knutet till den amerikanska identiteten och William Faulkner ansåg honom vara den amerikanska litteraturens fader, medan Ernest Hemingway har sagt att »All modern amerikansk litteratur är sprungen ur Mark Twains Huckleberry Finn«.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mark Twain