Betraktaren (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (291.0 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Torsten Wahlund
Utgivningsdatum
2023-03-29
Förlag
Modernista
Översättare
Ulla Danielsson
ISBN
9789180637459

Betraktaren Ljudbok

(4 röster)
Ljudbok,  Svenska, 2023-03-29

Styckköp

159

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hyllad, fristående spänningsroman av den flerfaldigt prisbelönta författaren bakom Exmoor-trilogin

»Betraktaren ligger skyhögt över mycket annat i genren. Intrigen är lysande« Ulrika Stahre, Aftonbladet

»Kan mycket väl vara årets bästa deckare. Läs!« Gunilla Wedding, Skånska Dagbladet


»De döda kan inte tala till oss«, hade professor Madoc sagt. Men det var inte sant. Nummer 19 , det lik som den artonårige Patrick Fort undersöker på anatomilektionen, försöker berätta allt möjligt för honom.
Patrick har Aspergers syndrom och har redan tillräckligt med bekymmer i sitt liv. Han har svårt att förstå sig på människorna omkring honom och han är besatt av tanken på döden. Det är denna besatthet som fått honom att välja kursen i anatomi. Men nu har hans sökande efter svar lett honom i riktning mot ett mer påtagligt mysterium, kanske rentav ett mord. Vem är den man som talar till honom från dissektionsbordet? Och hur hamnade han egentligen här?
Samtidigt som en död man bit för bit avslöjar sina dolda sanningar för honom, upptäcker Patrick hemligheter i sin egen familjs förflutna. Till slut är bara en sak säker: Ingenting är vad det ser ut att vara.
I översättning av Ulla Danielsson.

BELINDA BAUER växte upp i England och Sydafrika. Hennes debutroman, Mörk jord, som var första boken i hennes Exmoor-trilogi, belönades med deckarvärldens mest prestigefyllda pris, The CWA Gold Dagger. Hon har även belönats med The Dagger in the Library för sitt samlade författarskap. I Sverige har Belinda Bauer nominerats fyra gånger till Årets bästa översatta kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Hennes böcker har översatts till över tjugo språk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Belinda Bauer