De blindas rike (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.8 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Kommissarie Gamache (del 14)
Antal sidor
445
Utgivningsdatum
2023-11-23
Förlag
Modernista
Översättare
Carla Wiberg
ISBN
9789180638814

De blindas rike E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-11-23

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efterlängtad ny bok i serien om kommissarie Gamache

»Det är en njutning att läsa Louise Pennys böcker.« Lotta Olsson, DN

»Miljön, människorna, intrigen och vändningarna! Det blir inte så mycket bättre än så här. Min absoluta favoritserie!« Betyg: 5 av 5 - Mest deckare

»Louise Penny har gjort det igen. Spännande ända till slutet!« Bibbloagneta

En dag får Armand Gamache ett egendomligt brev med en inbjudan till en övergiven bondgård. Väl på plats upptäcker han att en främmande kvinna utsett honom till sin testamentsexekutor.
Gamache är fortfarande avstängd från sin tjänst och har därför gott om tid, och han blir nyfiken. Tillsammans med de två andra exekutorerna - Myrna Landers, bokhandlaren i Three Pines, och en ung byggare - tar han sig an uppdraget. Men testamentet inkluderar punkter som är så osannolika att de snart börjar misstänka att kvinnan som skrivit det inte varit vid sina sinnens fulla bruk.
När en död kropp påträffas ställs testamentet i ett nytt ljus, som med ens får det bisarra dokumentet att framträda i en betydligt mer olycksbådande dager. Det är inte heller det enda hotet Gamache ställs inför. Händelserna som ledde till hans avstängning sex månader tidigare är nu på väg att komma ikapp honom.
I översättning av Carla Wiberg.

LOUISE PENNY är en kanadensisk deckarförfattare vars böcker sålt över elva miljoner exemplar på trettio språk. Hennes deckarserie, som fått henne att kallas »en modern Agatha Christie«, utspelar sig i Québec i Kanada med kriminalinspektör Armand Gamache som huvudperson. Louise Penny har vunnit The Barry Award, The Agatha Award för Bästa kriminalroman sju gånger och Anthony-priset sex gånger.

»En underbart chockerande thriller som griper tag i en från första sidan.« Denise Mina

»De blindas rike är en välskriven och intressant berättelse.« Lottens bokblogg
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Louise Penny