Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
315
Utgivningsdatum
2023-01-23
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
210 x 143 x 24 mm
Vikt
358 g
SAB
Hc
ISBN
9789180730792
Nattglim (häftad)

Nattglim

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2023-01-23
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 2 format & utgåvor
- Jag kan inte lämna ditt slott, sa Astrid ursäktande.

- Jag vet.

- Hon hörde hur gångjärnen till dörren började gnissla, och hur monstrets beniga fötter släpades över golvet där ute. När hon ännu en gång tittade upp från sitt gömställe var dörren stängd.

Lilla fröken Astrid Märkvärdig, har du din fars namn att leva upp till? Ingen vill läsa din bok, ingen förstår ens vad du säger. Du bär din ensamhet som snigeln bär sitt hus. Men när det är dags att utkora en offerbrud att blidka odjuret som sprider skräck och farsot i bygden, då är det du som står först på tur!

Du tror väl inte på monster, Astrid? Ett vidunder, v erkligen? En levande-död, lidandet har gjort honom grym? Det är bara s krock och skrå och hittepå! Fast k anske är du ändå rätt person? Sagoforskaren. S ägensamlerskan. Mytologiexperten. Om det är någon som vet allt om m onster och vidunder så är det väl du, Astrid Märkvärdig?

Men vad vet du om kärlek?

Nattglim är en saga om människor och monster, om d agsljusets g emenskap och nattmörkrets förfrämligande, om livets slut och slutmål. Etik och erotik. Stoicism och sado -masochism. M onster moral, hednisk hedonism och filosofi från g ravkammaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nattglim
 2. +
 3. En saga

De som köpt den här boken har ofta också köpt En saga av Stephen King (storpocket).

Köp båda 2 för 342 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Nattglim. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. skräck fylld av etik och filosofi
  Marias bokhylla, 20 oktober 2023

  Astrid Märkvärdig är sagoforskare och ska offras till Vidundret, ett monster som lever i ett kråkslott en bit utanför där hon växer upp. Vidundret visar sig bo där i en självvald exil och vara en levande död filosof. Allt medan tiden går, och Astrid inte kan lämna sitt nya boende, lär hon känna Vidundret och inser att världen kanske inte alls ser ut som hon har trott innan.

  Vissa böcker ser man bara omslaget på och tänker: Japp, den här vill jag läsa. Så var det för mig med Nattglim.... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner