Skadad och värdelös (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (31.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
BBK Storm (del 5)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Måns Westling
Utgivningsdatum
2023-02-17
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
ISBN
9789180770101

Skadad och värdelös Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2023-02-17
99
Billigast på PriceRunner
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Under en match landar Noa snett och stukar foten. Han måste hoppa på kryckor och kan inte spela basket på flera veckor. Foten gör ont och Noa har tråkigt. Vad ska han göra nu när han inte kan träna? Det är inte roligt att vara med på träningarna om han bara kan titta på, och laget verkar klara sig bra utan honom. Behövs han ens i laget längre?

Skadad fot är femte boken i serien av Niklas Krog om basketlaget BBK Storm från Växjö, ett gäng killar som alla har olika bakgrund och förutsättningar. Här blandas träning, matcher och utmaningar både på planen och i livet med skola, vardagstjafs och vänskap.

Sagt om Basket är inte roligt:

Boken leder läsaren genom konflikthantering och hur man ska kunna vara en bra kompis, hur svårt det är att göra alla nöjda samt att man kan tycka olika och ingen har rätt eller fel - bara olika åsikter. /.../ Niklas Krog har lång erfarenhet av både författarskap och basket och visar återigen sin skicklighet i att skriva om svåra saker för mellanstadiebarn så att både lässvaga och lässtarka får ut något av upplevelsen.

Camilla Appelgren, BTJ-häfte nr 5/2022Sagt om Ilska och slutspel

Författaren Niklas Krog spelade själv basket i sin ungdom och kännedomen om spelet lyser igenom, även om orden vägs på guldvåg när man skriver för de som har svårigheter med läsningen. /.../ Många kan känna igen sig i basketlagets medlemmar, här finns den för explosiva Noa som älskar sin sport men hatar att förlora, den eftertänksamme lagkamraten som lugnar honom, coachen som pushar lagom hårt och lagets clown som roar och spexar. /.../ Trots att boken ingår i en serie fungerar det perfekt att läsa den fristående.

Camilla Appelgren, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Niklas Krog