Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Historiespanarna
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
64
Utgivningsdatum
2024-01-03
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Sandra Fröjd
Dimensioner
196 x 146 x 9 mm
Vikt
162 g
SAB
Hcf(yb)
ISBN
9789180770385

Kronan som sprängdes

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-03
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 2 format & utgåvor
Det är år 1676, och 14-åriga Eskil och hans bror tvingas lämna sitt hem för att mönstra på regalskeppen som strider mot Danmark i Östersjön. Eskil hamnar på skeppet Kronan, där han får lära sig allt om det hårda livet ombord. Så drar striderna i gång, och kanonkulorna viner runt dem. Plötsligt får Kronan slagsida, och samtidigt antänds det stora krutförrådet ... Katastrofen är ett faktum.

Kronan som sprängdes ingår i serien Historiespanarna av Torsten Bengtsson. I serien berättar han lättläst om spännande händelser, personer och levnadsöden ur historien. Sandra Fröjds svartvita illustrationer fångar tidsandan och väcker berättelsen till liv samtidigt som de ger stöd åt läsningen.

Den här boken berättar om Kronan som sjönk och tog hundratals sjömän och befäl med sig i djupet. Vraket hittades söder om Öland 1980. På ett lockande sätt, med fiktionens hjälp, stimulerar böckerna i serien ungas intresse för verkliga historiska händelser. Böckerna passar utmärkt som bredvidläsning i skolarbetet. Sist i böckerna finns en faktadel om den verkliga händelse varje bok baseras på.

Torsten Bengtsson har skrivit över 100 böcker under sina år som författare, förutom barn- och ungdomsböcker och faktaböcker har det även blivit läromedel. Innan han blev författare på heltid, jobbade han som specialpedagog. Sandra Fröjd har illustrerat mycket för barn och unga. Allt från läromedel, böcker, serietidningar till Kamratposten.

Sagt om Döden i mörkret
Bokens största förtjänst är att författaren trovärdigt gestaltar denna verkliga händelse. Genom berättelsen förstår man även något om dåtida livsvillkor för vanliga människor, vilket är riktigt god historieundervisning.
Birgitta Mark, BTJ

Sagt om Skotten som dödade
Författaren beskriver på ett både spännande och historiskt riktigt sätt denna viktiga och skrämmande händelse. ... Boken är lättläst och skriven på ett vardagligt språk med både spänning och humor.
Agneta Warheim, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kronan som sprängdes
 2. +
 3. Resan till Interversum

De som köpt den här boken har ofta också köpt Resan till Interversum av Maria Frensborg, Tomu, Yumi (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torsten Bengtsson