Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Sagoklassen (del 2)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2023-05-31
Upplaga
1
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Moa Graaf
Dimensioner
183 x 125 x 8 mm
Vikt
128 g
SAB
Hcf
ISBN
9789180770590

Rödluvan och herr Varg

Kartonnage,  Svenska, 2023-05-31
179
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
 • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
  99
Visa alla 2 format & utgåvor
Det var en gång en klass, i en skola inte långt här ifrån ...
Rödluvan och herr Varg ingår i serien Sagoklassen, där klassiska sagor får nytt liv, anpassade till vår moderna tid. Genom att ta traditionella sagor och sätta dem i vår samtid och vardag kan barn lättare ta till sig berättelsen och lära sig av sagovärldens budskap. Rödluvan och Vargen tar upp teman som fördomar och relationen mellan barn och vuxna

Författaren, läraren och läscoachen Maria Björsell har skapat en lustfylld bok som kan användas i klassrummet. Hon är speciallärare, författare och pedagogisk influencer. Att arbeta med barns läsning och att coacha dem in i läsandets värld med hjälp av sagor är inget som är nytt för henne.

Sagt om Kajsas nya kläder
Texten är kort och lättläst och då och då finns inflikade frågor. Boken vill få barn att tänka kritiskt inför företeelser på internet och har ett pedagogiskt syfte som överskuggar den litterära gestaltningen. Boken kan användas som diskussionsunderlag, där frågorna blir en bra utgångspunkt. Bilderna av Moa Graaf är färgglada och tydliga [...].
Maj Gustavsson, BTJ

Maria Björsell om sagoklassen och hur den kan användas i skolarbetet
- Som lärare har jag ofta använt mig av klassiska sagor för att ta mig an svåra frågeställningar som: Åk inte med främmande personer! Ta inte en annan väg än den bestämda! Vågar man gå emot en majoritet? och Hur ska vi vara mot andra? Sagorna berättades en gång i tiden i sedelärande syfte och dessa frågor lever kvar än.

Unikt med boken är att den presenterar en slags läscoach i form av en fé som följer läsaren genom berättelsen.

- Jag har sprängt in reflektionsfrågor som bygger på lässtrategier i boken med hjälp av läsfén. Läsfén ska få nybörjarläsaren att använda förståelsestrategier för reflektioner, trots att läsandet ännu inte är automatiserat. På lågstadiet läser eleverna också ofta i par och frågeställningarna passar utmärkta att samtala om när de läser. De hjälper dem att förstå berättelsen både på och mellan raderna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rödluvan och herr Varg
 2. +
 3. Kajsas nya kläder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kajsas nya kläder av Maria Björsell (kartonnage).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »