Dödlig dans (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Skräck på SoMe
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2023-08-13
Förlag
Nypon förlag
ISBN
9789180771078

Dödlig dans E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-08-13
149
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nu var de så nära att jag kunde känna en frän stank av svett.

Kommer jag att dö nu? Kommer de att ta mig?

Så vände de om och dansade bort mot den gamla galgbacken.

Livia har firat halloween med Saga sedan de var små. Men nu har Saga nya kompisar. De är besatta av Tiktok. Livia ser hur de dansar en märklig, ålande dans till musik som bara de kan höra. Vad är det som får dem att dansa tills fötterna blöder? Tänk om de inte kan sluta dansa?

Tänk om de dansar tills de dör ...

Helena Dahlgren är skräckexpert, författare och översättare. Hon har blivit mycket uppmärksammad för sina ungdomsböcker om Ödesryttarna som baseras på onlinespelet Star Stable. Hon debuterade som lättlästförfattare 2019 med Flickan i den rosa skogen.

Sagt om Flickan med det röda håret som fick högsta betyg av BTJ:

Helena Dahlgren skapar en suggestiv och riktigt kuslig klassisk spökhistoria med spöken, ett mordmysterium och ett övergivet hus mitt i skogen. Detta blandas med ingredienser som känns igen från skräckhistorier som sprids på nätet, så kallade creepypastor. Vidare används teknik och sociala medier för att få berättelsen att verkligen krypa in under skinnet på läsaren.

Fia Idegård, BTJ-häfte

Sagt om En perfekt selfie som fick högsta betyg av BTJ:

Författaren bygger skickligt upp en krypande mardrömslik stämning genom hela berättelsen. Skräcken knyts ihop med de psykologiska teman som nämns ovan, vilket förstärker obehaget. /.../ Formatet är kort och texten medvetet skapat för att vara lättläst. Det är riktigt bra, obehaglig och spännande skräck i kortformat - dessutom med en tvist på slutet.

Fia Idegård, BTJ-häfteSagt om De väntar på mig som fick högsta betyg av BTJ:

Teman som anas är familj och tillhörighet, livet och döden, sorg samt att det man ser på sociala medier inte visar hela sanningen. Det är skickligt berättat och en mycket spännande läsning i kortformat som ges här.

Fia Idegård, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Böckerna om skräck på sociala medier ligger på nivå 3 av 6.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Dahlgren