Häxans hus (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (7.9 MB)
Språk
Svenska
Serie
Skräck i skolan
Läsålder
6-9 år
Inläsare
Joakim Sædén
Utgivningsdatum
2023-09-20
Förlag
Nypon förlag
ISBN
9789180771160

Häxans hus Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2023-09-20
99
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Eli och Adam är ute på rast. Adam visar Eli det nya spelet Häxans hus, där man ska komma undan en häxa. Båda börjar spela, men snart blir Adam tagen av häxan. Och samtidigt slocknar hans telefon. Nästa dag är Adam jättekonstig. Han är elak och bråkig, och det är fler i skolan som är det. Vad är det som händer?

Adam fortsätter att vara elak, och en dag flyttar Adam och hans familj från byn och försvinner. Deras hus förfaller mer och mer. Varje dag som Eli går förbi det får han en känsla av att någon står inne i huset och tittar ut på honom. Men det måste vara inbillning. Eller kan det vara häxan ...?

I serien Skräck i skolan skrämmer Per Berg våra läsare med fängslande berättelser. Kusliga saker händer på väg till och från skolan, i skolans korridorer och när man är hemma sjuk och sitter framför datorn. Det är spänning av högsta klass! Häxans hus är den fjärde boken i serien. Den är mystisk och otäck och har ett oväntat slut. Boken är kort och lättläst, och vänder sig till läsare från 9 år.

Författaren Per Berg är bibliotekarie med många års erfarenhet av arbete med skriv- och läslust och att hålla skrivarverkstäder för barn och unga.

Så här skriver BTJ om förra boken i serien:

"Författaren lyckas bra med att snabbt bygga upp spänningen trots bokens dryga tjugo sidor. Språket flyter på okonstlat och meningarna är korta vilket underlättar för den läsovane. Det kan vara svårt att hitta en balans mellan lättläst och skräck, men det är inget som Skolbussen kämpar med." (Ellinor Mark, BTJ-häfte nr 6/23)

Och så här skriver BTJ om Farligt spel IRL, en annan skräckbok av Per Berg: "Rappt och enkelt berättat. Ett fint verklighetsdrama i dataspelsmiljö. Det är bra driv i texten och koncist framfört." (Staffan Engstrand, BTJ-häfte 4/2020)

Boken finns också som e-bok och ljudbok.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Serien Skräck i skolan ligger på nivå 3 av 6.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Per Berg