Kronan som sprängdes (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (30.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Historiespanarna
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Måns Westling
Utgivningsdatum
2024-02-21
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Sandra Fröjd
ISBN
9789180771498

Kronan som sprängdes Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2024-02-21
99
Lyssna i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vet du att vår historia är full av fantastiska personer, dramatiska och blodiga händelser, vänskap och kärlek? Följ med på en spännande historiespaning!

Eskils pappa är skadad och kan inte längre arbeta. Eskil och hans bror tvingas söka jobb. Det är 1676 och Sverige strider mot Danmark i Östersjön. Eskil är bara 14 år när han blir skeppsgosse på regalskeppet Kronan. När striderna drar i gång, och kanonkulorna viner, får Kronan plötsligt slagsida. Och när det börjar brinna nära krutförrådet är katastrofen ett faktum. När Kronan sjönk, dog hundratals sjömän och befäl. Vraket hittades söder om Öland 1980.

Sagt om tidigare böcker i serien:

Döden i mörkret
Bokens största förtjänst är att författaren trovärdigt gestaltar denna verkliga händelse. Genom berättelsen förstår man även något om dåtida livsvillkor för vanliga människor, vilket är riktigt god historieundervisning.
Birgitta Mark, BTJ

Skotten som dödade
Författaren beskriver på ett både spännande och historiskt riktigt sätt denna viktiga och skrämmande händelse. /.../ Boken är lättläst och skriven på ett vardagligt språk med både spänning och humor.
Agneta Warheim, BTJ

Torsten Bengtsson har skrivit över 100 böcker under sina år som författare, förutom barn- och ungdomsböcker och faktaböcker har det även blivit läromedel. Innan han blev författare på heltid, jobbade han som specialpedagog. Sandra Fröjd har illustrerat mycket för barn och unga. Allt från läromedel, böcker, serietidningar till Kamratposten.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Böckerna är indelade i sex nivåer. Historiespanarna ligger på nivå 4 av 6.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torsten Bengtsson