Iris och regnbågen (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Utgivningsdatum
2023-08-13
Förlag
Nypon förlag
ISBN
9789180771580

Iris och regnbågen E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-08-13
139
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Iris vill inte följa med sina mammor till fjällstugan i år. Hon har nyss fyllt tolv och känner sig så annorlunda. Men så träffar hon en kille i skidliften. Ett härligt pirr sprider sig i kroppen och hon vill bara le hela tiden. Men plötsligt blir allt fel och pinsamt och Iris trasslar in sig i en lögn. Då händer något magiskt som förändrar allt.

Iris och regnbågen handlar om hur det är att inte längre förstå sig själv. Och om hur magin i en naturupplevelse kan få en att tänka om. I slutet av boken finns en faktatext som förklarar fenomenet regnbåge.

Anna Ehring inspireras av egna och andras magiska naturupplevelser, och av sina egna drömmar om att få uppleva olika naturfenomen. Iris och regnbågen är hennes femte faktasaga om naturfenomen som ges ut på Nypon förlag.

Sagt om Eddie och rosorna

Det är brilliant av Anna Ehring att fånga barnens intresse för naturvetenskap genom att först berätta en fängslande historia och sedan avslutningsvis förklara de naturfenomen som förekommer. I den här boken får vi veta vad fotosyntes, koldioxid och syre betyder för oss människor och vår miljö. Meningarna är korta och språket är enkelt, en riktigt bra bok för vetgiriga barn.

Maj-Britt Claesson, BTJ


Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. Böckerna om Taco ligger på nivå 3 av 6.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anna Ehring