Okänd hjälte (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Historiespanarna
Utgivningsdatum
2023-08-13
Förlag
Nypon förlag
Illustratör/Fotograf
Sandra Fröjd
ISBN
9789180772051

Okänd hjälte E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-08-13
169
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vet du att vår historia är full av fantastiska personer, dramatiska och blodiga händelser, vänskap och kärlek? Följ med på en spännande historiespaning!

Hazel har dyslexi och kämpar med att läsa högt i skolan. Däremot är hon duktig på matematik, och hon gillar ekvationer. Det är 1930-tal i Storbritannien och hennes pappa arbetar på en fabrik som bygger flygplan. De testflyger det nya stridsflygplanet "Spitfire", men det behöver fler kulsprutor som kan skjuta fortare. Hazel hjälper sin pappa att räkna, och snart har hon hittat en lösning!

Hazel Hill är en för mång okänd hjälte. När hon var tonåring gjorde hennes uträkningar att det nya planet Spitfire bidrog till de allierades seger i andra världskriget.

Sagt om Döden i mörkret

Bokens största förtjänst är att författaren trovärdigt gestaltar denna verkliga händelse. Genom berättelsen förstår man även något om dåtida livsvillkor för vanliga människor, vilket är riktigt god historieundervisning. Birgitta Mark, BTJ

Sagt om Skotten som dödade

Författaren beskriver på ett både spännande och historiskt riktigt sätt denna viktiga och skrämmande händelse. /.../ Boken är lättläst och skriven på ett vardagligt språk med både spänning och humor.

Agneta Warheim, BTJTorsten Bengtsson har skrivit över 100 böcker under sina år som författare, förutom barn- och ungdomsböcker och faktaböcker har det även blivit läromedel. Innan han blev författare på heltid, jobbade han som specialpedagog.

Sandra Fröjd har illustrerat mycket för barn och unga. Allt från läromedel, böcker, serietidningar till Kamratposten.

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Böckerna är indelade i sex nivåer. Historiespanarna ligger på nivå 4 av 6.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torsten Bengtsson