En annan Sam (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2023-08-13
Förlag
Nypon förlag
ISBN
9789180772709

En annan Sam E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-08-13
169
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Tänk om det är för sent ...

Sam är en av skolans med populära killar, han är duktig på en massa idrotter och blir bjuden på alla fester. Han pluggar hårt för att komma in på naturvetenskapliga programmet och han förväntas ta över som VD för sin pappas byggföretag en dag. Det är det han drömmer om att göra. Eller är det verkligen det? Ett felrigning mitt i natten sätter saker i rullning som gör att Sam ifrågasätter valen han tvingats göra. Kajsa som ringt är så ledsen att Sam blir orolig och åker hem till henne. När hon inte öppnar ringer han 112. Om han inte gjort det hade hon inte överlevt överdosen. Kajsa och Sam börjar chatta med varandra och deras samtal får honom att förstå att ha måste göra något, att han måste ta kommandot över sitt eget liv.

Johanna Nilsson har flera gånger nominerats till Augustpriset och hon skriver om tonårens starka känslor som ingen annan. Hon viker inte undan för något utan närmar sig svåra och tunga ämnen på ett mjukt men samtidigt kompromisslöst sätt. Så också i En annan Sam. Trots det svåra ämnet är berättelsen lätt och hoppfull.

Sagt om Vägen ut:

Johanna Nilsson är en fena på att kortfattat men initierat visa på komplexiteten som isoleringen innebär. Ingenting är enkelt och man måste både våga och vilja för att något ska hända. Man både tycker synd om och vill skaka om Maja ordentligt! Vägen ut är en utomordentligt välskriven och bra bok. Den är lättläst med korta meningar, tydligt avgränsade kapitel och ett lättförståeligt språk.

Maria Christensen, BTJ

Lättlästa böcker från Nypon är ofta något kortare, har alltid ett lättare språk och ett innehåll anpassat för den tänkta läsarens ålder. Nypons böcker är indelade i sex nivåer. En annan Sam ligger på nivå 4 av 6.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Johanna Nilsson