Tiotusen tårar (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
455
Utgivningsdatum
2024-01-02
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Originaltitel
Tiotusen tårar
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
178 x 110 x 29 mm
Vikt
252 g
SAB
Hc.01
ISBN
9789180860048

Tiotusen tårar

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2024-01-02
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
"Ingen annan svensk författare har sådan kunskap om och erfarenhet av underrättelse- och säkerhetsarbete."
Owe Wiktorin, f.d. överbefälhavare


"Tiotusen tårar är välskriven, mycket initierad och konstant dramatisk och spännande."
Betyg 4 - Mycket bra
Nils Ahnland, Bibliotekstjänst, BTJ-häftet nr 10, 2023

I gryningen smyger en grupp rebeller beväpnade med machete fram ur djungeln. Invånarna i den lilla byn har inte en chans, och den stilla morgonen förbyts i ett blodigt kaos.

Det fredsbevarande svenskfinska FN-kompani som är stationerat i det afrikanska landet befinner sig nu i en mardröm. Urgamla motsättningar blossar upp och sliter sönder nationen i en alltmer akut konflikt. Det visar sig att rebellerna har tillgång till mycket mer effektiva vapen än macheter, och dessutom leds de av extremt välutbildade utländska legosoldater. Medan alltfler byar attackeras söker sig tusentals människor till FN-basen för att undkomma slakten.

Förbandets chefer står inför sin svåraste uppgift någonsin när de försöker rädda det svenskfinska kompaniet och flyktingarna ur det hotfulla läget. Med assistans från operationsledningen på högkvarteret hemma i Norden iscensätter de en livsfarlig räddningsaktion, alltmedan vissa politiker gör allt för att distansera sig från ansvar såväl i FN som i Sverige. Den fredsbevarande insatsen övergår i en kamp för överlevnad, där soldaterna konfronteras med extrem grymhet men också ofattbara uppoffringar och mänsklig kampvilja.

Samtidigt landar en grupp tungt beväpnade operatörer i en beskjuten helikopter på basen. De leds av den gåtfulle mr Smith, en man som verkar obehagligt bekväm i den våldsamma situationen ...Erik Lewin har mångårig erfarenhet av internationellt underrättelse- och säkerhetsarbete. Han var med och utvecklade specialförbanden inom Försvarsmakten i mitten av 1990-talet och har arbetat som officer och säkerhetsrådgivare i Mellanöstern, Centralasien och Sverige samt varit vd för två säkerhetsföretag med ansvar för otaliga säkerhetsoperationer runt om i världen. I den här boken vill han, utöver att berätta en spännande historia, diskutera den svenska Försvarsmaktens förmågor i en alltmer farlig och osäker omvärld. Han har tidigare skrivit Almedalen har fallit, Operation Saif, Hämndens pris och Arvet efter oss.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tiotusen tårar
 2. +
 3. Arvet efter oss

De som köpt den här boken har ofta också köpt Arvet efter oss av Erik Lewin (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tiotusen tårar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Grym, gripande och genial!
  Lars Jonsson, 1 april 2024

  Författaren besitter kunskaper som gör denna actionhistoria mycket trovärdig.
  Han beskriver även tilltänka, svenska politiska scenarion som "känns bekanta."
  Detta skulle bli en actionfilm av toppklass!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Erik Lewin