Cooper, Kira och jag : Två katters guide till att läka en människa (inbunden) Spara 17%
På topplistor
Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2024-03-06
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Nona
Originaltitel
Tillsammans klarade vi allt
Medarbetare
Bjurgert, Frida (form)
Illustratör/Fotograf
Frida Bjurgert
Dimensioner
210 x 135 x 27 mm
Vikt
400 g
SAB
Lz
ISBN
9789180860413

Cooper, Kira och jag : Två katters guide till att läka en människa

(19 röster)  |  Läs 19 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2024-03-06
189 229 Du sparar 40 kr!
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Ångesten och oron steg för varje sekund som gick. Jag kände igen sinnesstämningen, den brukade lugna sig. Men inte den här gången. Det blev bara värre och värre. Nu var det jag och katterna mot världen."

Vissa tankar går bara inte att stilla. Det här är berättelsen om Niklas Lundström och om dagen när hans liv tar en oväntad vändning och två katter, Cooper och Kira, plötsligt befinner sig i hans hem. Det är också en skildring om en man som har kämpat med psykisk ohälsa sedan barndomen. För Niklas, som aldrig tänkt sig bli en kattägare, visar sig de två katterna bli hans räddning när han står inför valet mellan att leva och dö. Sakteligen tar de lekfulla, mjuka små husdjuren plats i hans hjärta, med en vardag numera fylld av bubbelbad och bestyr, och läker det som han själv trott varit förlorat sedan länge.

Med värme och utelämnande ärlighet skildrar Cooper, Kira och jag hur katters ovillkorliga kärlek kan vara en källa till läkning och glädje, och hur de på ett nästan oförklarligt sätt kan förvandla tårar till ett leende på bara ett par sekunder.

Niklas Lundström är inte bara en kattälskare, utan också en kattkändis. Han bor i Skåne med sina två katter Cooper och Kira. Tillsammans har de Instagramkontot @sphynxnille, som har tiotusentals följare från hela världen. Niklas delar med sig av sina katters personligheter, äventyr och utmaningar i sitt dagliga liv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cooper, Kira och jag : Två katters guide till att läka en människa
 2. +
 3. Den empatiska hunden : hur anknytningen mellan hund och människa berikar och läker våra liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den empatiska hunden : hur anknytningen mellan ... av Olof Rydén (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 19 recensioner av Cooper, Kira och jag : Två katters guide till att läka en människa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Två katter och en människa.
  Kim B. , 3 april 2024

  Oerhört fantastiska narrativ om hur två fina katter kan påverka ens liv. Deras förmåga att bara vara utan att vara judgemental om ens tillstånd i livet visar hur kloka de är. Inte lätt att släppa ner boken när man börjar läsa det. Älskar boken!

 2. Stark och varm
  Paula , 2 april 2024

  Älskar boken, den beskriver ångest så otroligt bra och ärligt och det är så fantastiskt med kärleken mellan N och katterna. Välskriven och medryckande.

 3. Modigt, ärligt och härligt
  N1llah, 1 april 2024

  Öppenhjärtig historia som glädjer och berör. Välskriven och med inslag av en skön ton av humor i allt allvar. Ett extra plus för de fina bilderna i boken!
  Ser fram emot en uppföljare.

 4. Varm och kärleksfull
  Eva, 25 mars 2024

  En ärlig, öppen berättelse. Man skrattar, gråter och får en klump i bröstet. Jag är så glad att
  Niklas såg att hjälpen var så nära. Han är dessutom modig som vågar öppna sig för hela världen. Kunde inte lägga ifrån mig boken trots att jag, efter utmattningssyndrom har svårt att ta mig igenom texter. Den hjälper säkert många i samma situation men också andra, att få upp ögonen för att mycket inte syns på utsidan. En mycket varm och kärleksfull bok.

 5. Underbar och rörande berättelse
  Patrik Wiberg, 21 mars 2024

  En fantastiskt och målande berättelse om Niklas och hans två katter.

  Boken är gripande och det är svårt att inte bli rörd när man läser den.

  Så tacksam att katterna hjälpt Niklas att läka.

 6. Underbar öppenhjärtlig skildring
  StrandqvistOfSweden , 21 mars 2024

  Att få ta del av Niklas öppenhjärtliga berättelse i detta svåra ämne, gör mig varm i hjärtat.
  Eftersom jag överhuvudtaget inte är en kattmänniska, säger det mig en ny insikt i vad även denna typ av djur kan göra för att en människa ska finna glädje och trygghet.
  Jag hoppas att Niklas får ha kvar sina vänner en lång tid framöver, men även att han orkar hålla fast vid känslan han funnit, den dag dom inte finns hos honom.

 7. Älskar boken
  Ann Bergqvist Giotas, 21 mars 2024

  En uppriktig bok om psykisk ohälsa som tar en med storm, man vill verkligen inte sluta läsa den! Tårar och skatt om vartannat i denna fina bok. Katters helande under en tuff livsresa som gör att man bara förundras och känner stor kärlek till djuren och författaren som delar med sig. Härliga foton också. Så läsvärd, missa inte denna bok.

 8. Vacker och känslofylld
  Susanne A, 20 mars 2024

  Jag hann bara läsa ett kapitel innan jag satt med tårar i ögonen av känslorna från boken. Utlämnande på ett enkelt, men ändå vackert sätt som man kan känna igen. Absolut läsvärd.

 9. gripande, rolig, sorglig - - MISSA DEN INTE!
  ZillenBäver, 20 mars 2024

  En fantastisk bok, som lockar till både skratt och tårar - målande beskrivet om avgrundsdjup ångest och djurs fantastiska förmåga att läsa sina människor - en viktig bok på så många sätt! Läs den!

 10. Personlig och djup
  Jenny , 20 mars 2024

  En mycket välskriven, innerlig och personlig djup berättelse som både lockar till skratt och tårar. Med hjälp av de två små katterna ger N läsaren en riktigt fin läsupplevelse. Rekommenderas varmt.

 11. Bokstund deluxe
  nakenkatt.se, 19 mars 2024

  Bokstund deluxe med denna magiskt kärleksfulla bok. Författaren bjuder in dig som läsare, till sitt allra innersta, outtalade mörka vi alla människor någon gång kanske vågat tillåta oss att snudda vid. Katternas helande förmågor lockar fram ditt skratt men även tårar.
  Missa inte denna viktiga bok!

 12. Upplyftande läsning
  Helena Marcusson, 17 mars 2024

  Välskriven och berörande berättelse om djurs läkande kraft och det starka bandet mellan människa och katt. Svår att lägga ifrån sig. Rekommenderas varmt!

 13. Älskar denna bok!
  Inga Garton, 15 mars 2024

  En mycket välskriven, hjärtvärmande berättelse om hur en kille som under alla omständigheter ska hålla sina innredemoner dold för omvärlden. Den berörde mig verkligen. Cooper och Kira är så charmerande och en stor bonus längst vägen. A rollercoaster ride you don't want to miss!

 14. Bästa boken jag läst
  Sandra , 13 mars 2024

  Denna boken är ett MÅSTE för alla människor att läsa, vare sig man lider av psykisk ohälsa eller inte och vare sig man är kattälskare eller inte! Bara helt fantastisk bok som är så gripande. Jag har fällt många tårar under läsandet och jag har även fått stora leenden under läsandet. Jag har verkligen dragit ut på tiden att läsa boken för jag inte velat den ska ta slut, såpass bra är den. Så öppen & ärlig. Den är lättläst och man fastnar omedelbart i den. Älskade att där fanns bilder med på Co... Läs hela recensionen

 15. Mycket läsvärd bok
  David Sedano, 13 mars 2024

  Niklas skriver på ett enkelt men fängslande vis om sin psykiska ohälsa. Som läsare blir man starkt berörd hur han kämpat sig igenom detta och att katterna Cooper och Kira varit räddningen för honom. Boken var så intressant att jag praktiskt taget sträckläste den. Rekommenderar varmt denna bok.

 16. Cooper Kira och jag
  Lotta Behr, 12 mars 2024

  Detta är en bladvändare! Nicklas berättar dels om sin psykiska ohälsa och kärleken till sina två unika katter! Han skriver otroligt bra, man kan inte lägga ifrån sig boken!

 17. Fantastisk läsning
  Sonja Sundin, 10 mars 2024

  Niklas Lundström skriver med enkelhet, engagemang och glädje om ett svårt ämne. Den psykiska ohälsa han levt med sedan han var barn. Om upplevda misslyckanden, oro och ångest. Han är skeptisk till att skaffa husdjur men så får vi som läsare vara med om en livsresa tillsammans med 2 underbara katter. Niklas hittar balansen och tillfrisknar. Det är en underbar bok - jag kan varmt rekommendera den till alla som någon gång levt med psykisk ohälsa, deras närstående, till alla kattälskare plus alla andra också.

 18. Fantastisk och viktig bok!
  Monica Henriksson, 9 mars 2024

  En mycket välskriven och bra formulerad bok som gör det till ett rent nöje att läsa.
  Det blev mycket fniss, några tårar och hjärtskärande igenkänning hela boken igenom.
  Fantastik miljöskildring och fina tillbakablickar genom årtalen.
  Det känns som ett privilegium att få följa Niklas, Cooper och Kira genom livet och få ta del av deras upp och nedgångar. Att få följa dessa underbara katter i sin kamp att rädda sin husse.
  Det här är en bok som ärligt och öppet tar upp den otroli... Läs hela recensionen

 19. En bok som berör
  Louise, 9 mars 2024

  Att våga berätta, det är starkt. Det starkaste en människa kan göra. Detta gör Niklas och han berättar utan att gömma/förfina något. Denna bok berörde mig enormt. Det var många tårar men även en massa leende. Cooper och Kira räddar verkligen Niklas. Dessa två små varelser, med så mycket kärlek inom sig. De hoppar verkligen rakt in i mitt hjärta. Du behöver inte vara kattmänniska för att älska denna bok. Jag sträckläste boken, kunde inte lägga den ifrån mig. Den är välskriven och jag kan verkligen rekommendera den.

Visa alla 19 recensioner