En passant (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (154.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Schackklubben Draken (del 2)
Läsålder
9-12 år
Inläsare
Bobo Engström
Utgivningsdatum
2024-01-25
Förlag
Idus förlag
ISBN
9789180922401

En passant Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2024-01-25

Styckköp

109
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Efter Schackfyran vill många sluta i schackklubben, och resan till Skol-SM bjuder på många oväntade äventyr. När Josef berättar om Tusenmannaschacket i Stadshuset, och att man kan vinna över vuxna genom ett snillrikt handikappsystem, uppstår dock ett förnyat intresse. Hittrook vill återigen sätta käppar i hjulet och det ryktas om fusk, men denna gång riktas strålkastarljuset mot SK Drakens juniorer

Schackklubben Draken är en äventyrlig bokserie i tre delar med schackvärlden som spelplan. I del två får läsaren följa med SK Drakens juniorer till Stadshuset och Tusenmannaschacket, en spännande tävling där vuxna spelar mot barn och amatörer möter proffs. Författaren är Stockholmsmästare i schack.

"En riktigt spännande bok!" Läspedagogen
"En bra och trevlig bok för alla!" Bettan bokprataren

Berättelsen bjuder även på schackhistoria och beskrivningar av schackpartier. I slutet av boken finns också ett schackkapitel för den som vill lära sig mer.

Michael Wiander, en av Sveriges mest lästa barnboksförfattare, har vunnit SM i schack (junior) är professionell schacktränare samt har jobbat som ledare för Schackfyran, världens största schacktävling för barn.

Wiander är även författare till succéserien om Dexter Olsson med +50 000 läsare.

Bra tycker BTJ som ger boken ett bra betyg.

"En passant av Michael Wiander är andra boken om ungdomarna i schackklubben Draken, men den går att läsa fristående.

Det är mestadels en spännande historia med både det som händer på schackbrädet och vid sidan av. [...] Språket är lätt att läsa och meningarna flyter på bra med ett vardagligt språk med mycket dialog som gör att man vill läsa vidare.

För att hänga med i schackpartierna hjälper det att ha ett schackbräde uppställt vid sidan av när man läser. Detta skapar ett klart mervärde. Författaren har också valt att emellanåt infoga små bilder på schackbräden, när det är en kritisk ställning i ett parti tydligt och bra.

I slutet av boken finns även ett antal faktasidor med regler, tips, kända partier och terminologi."

Lektör John Karlsson, BTJ-häfte nr 24, 2023
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Wiander