Manon Lescaut (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2023-09-30
Förlag
Modernista
Översättare
Greta Åkerhielm
ISBN
9789180942980

Manon Lescaut E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-09-30

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
17-åriga Des Grieux kastar sitt stora arv åt sidan för att vara med Manon, en ung kvinna han möter när hon är på väg till ett kloster. De flyr till Paris i hopp om att leva fria där, men verkligheten är hårdare än de kunnat föreställa sig. Des Grieux försöker med alla medel, tillåtna och otillåtna, tjäna pengar för att ge Manon den livsstil hon drömmer om, men motgångarna hopar sig.
Manon Lescaut är en berättelse om kärlekens kraft och de destruktiva konsekvenserna av att följa sina passioner till det yttersta. Abbé Prévosts mästerliga prosa och psykologiska skildringar gör denna roman till en tidlös klassiker som fortsätter att beröra läsare över hela världen. Historien har blivit opera två gånger, som Manon av Jules Massenet och Manon Lescaut av Giacomo Puccini.
I översättning av Greta Åkerhielm.

ANTOINE FRANÇOIS PRÉVOST [1697-1763], mer känd som bara Abbé Prévost, var en fransk präst och författare. Han levde under en period i sin ungdom ett utsvävande liv med fängelsevistelser och kärleksaffärer, men återvände sedan till ett katolskt liv i Frankrike. Hans mest kända verk är Manon Lescaut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »