Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2006-07-01
Förlag
Vertigo Förlag
Medarbetare
Holmström, Anna (red.) / Stehn, Fredrik (foto)
Illustrationer
foton
Dimensioner
211 x 153 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Iköd-c.5
ISBN
9789185000081
Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén (häftad)

Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2006-07-01
141
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Bo Sjökvist, folkkär radiopratare, har rest land och rike runt och intervjuat de överlevande efter detta vettlösa, men också underbara kaos som var den svenska marknadsvarietén. Med sig har han haft fotografen Fredrik Stehn. Här får vi möta en lång rad originella och starka människor som valt att leva annorlunda liv: i tält, på vägarna, ibland materiellt fattigt, men alltid rikt på extrema upplevelser.

Hur såg deras liv i varietétälten ut? Hur lever de nu? Ett enormt bildmaterial (närmare 200 foton!) för oss nära ett förgånget som är så främmande trots att det inte ligger särskilt långt tillbaka i tiden.

Vi möter stripporna Gunilla af Halmstad och Miss Manána, den kvinnliga svärdslukerskan Miss Leiane och fakirer som Ali Ben Hassan och den sensationelle El Salama, känd för den unika akten då han tänder eld på könspaketet. Här dyker starka män och motorcykelkonstnärer upp, inropare rappar på paraden, öronbedövande rock'n'roll fyller den dammiga luften.

Det är roligt och spännande, men också gripande och mänskligt.

Bosse Sjökvist (född 1973) har varit programledare för Christer i P3 och producerar frågesporten Hör och Häpna i P1. Hans radioserie Björn och Bennys uppmuntringsverkstad är i år nominerad till den skandinaviska barnradiotävlingen Prix Nordica. Dessutom har han gjort en lång rad dokumentärer och kulturreportage för radio och television. Bland strippor och fakirer är hans första bok, resultatet av många års arbete med intervjuer och forskning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bland strippor och fakirer : den svenska marknadsvarietén
  2. +
  3. Champagneflickan : en svensk strippa berättar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Champagneflickan : en svensk strippa berättar av Caroline L Jensen (pocket).

Köp båda 2 för 220 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bo Sjökvist