Mille Markovic : biografin (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2012-01-11
Upplaga
1
Förlag
Vertigo Förlag
Dimensioner
195 x 142 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Lz Markovic, Mille
ISBN
9789185000975
Mille Markovic : biografin (inbunden)

Mille Markovic : biografin

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-01-11
129
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Mille Markovics första minne är när hans mor hittades död, hängande från körsbärsträdet i den lilla serbiska byn där han växte upp. Vid mitten av 1960-talet flyttade han med sin far till Sverige.

Mille är en människa som fått slå sig fram i livet. En uppväxt under ständiga konflikter och fosterhemsplaceringar ledde fram till en framgångsrik boxningskarriär. Därefter upptäckte han att det var både roligare och mer lukrativt att driva svartklubbar och strippställen. Numera är han känd som storgangstern som fått den svenska makteliten att darra.

Journalisterna Beata Hansson och Deanne Rauscher har intervjuat Mille och ett stort antal av hans familjemedlemmar, vänner och fiender. Det finns inte många biografier över framstående kriminella som är lika hänsynslös och naken som den här.

Läsaren får följa skapandet av en fruktad och originell yrkeskriminell, i ont och gott, i med- och motgång, i frihet och på kåken. Vi får lära oss om en annorlunda syn på rätt och fel, våld och ömhet. Vi får läsa om mordförsök, rysk roulette, tortyr, missbruk, men också om Milles kärlek till sina barn och hans förtvivlade försök att leva ett bra liv.

Boken är illustrerad med fotografier. Förordet är författat av professorn i kriminologi Jerzy Sarnecki.

Deanne Rauscher (född 1953) är utbildad journalist och har varit verksam som socialarbetare. 2004 utkom hennes och Janne Mattssons uppmärksammade bok om bordellhärvan 1976: Makten, männen, mörkläggningen (Vertigo förlag). Tillsammans med Tove Meyer medverkade hon i Thomas Sjöbergs uppmärksammade Den motvillige monarken (Linds, 2010).

Beata Hansson (född 1959) har en bakgrund som kassabiträde, väktare, telefonist och receptionist. Efter examen från Kulturvetarlinjen arbetar hon sedan femton år tillbaka som spökskrivare, kritiker, redaktör och journalist, bland annat för Situation Stockholm.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mille Markovic : biografin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Boken är en mycket skickligt beskrivning av en...
    Pia, 9 augusti 2013

    Boken är en mycket skickligt beskrivning av en komplicerad personlighet, den grymme gangstern och den mycket kärleksfulle pappan och solidariske vännen. En ytlig betraktelse skulle kunnat presentera en grym gangster utan empati, men Beata Hansson och Deanne Rauscher (som visat sig vara en exceptionellt skicklig researcher efter sina böcker om bordellhärvan och kungens hemliga liv) har lyckats beskriva en fascinerande personlighet, en dubbelnatur. Vi har ju alla vissa dubbla delar av våra pers... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna