Göran Kropp 8000+ (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
Pocketutg.
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Lagercrantz, David
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
179 x 110 x 17 mm
Vikt
155 g
SAB
Lz Kropp, Göran,Rbn
ISBN
9789185015054
Göran Kropp 8000+ (pocket)

Göran Kropp 8000+

8000 plus

Pocket Svenska, 2002-11-01

Slutsåld

Göran Kropp var Sveriges mesta äventyrare. I boken Göran Kropp 8000+ tog han med oss på sina äventyr runt om i världen. Nu kommer den i pocket, med nytt förord av författaren David Lagercrantz. Boken om Göran Kropp kom ut första gången 1997 och blev snabbt en modern klassiker i äventyrsgenren. Upplagan har länge varit slutsåld och efterfrågan på boken har varit stor. Därför har David Lagercrantz och förlaget Bonnier Fakta tillsammans med Renata Chlumska och Göran Kropps föräldrar beslutat att ge ut boken på nytt.
David Lagercrantz har bidragit med ett nytt förord där Renata också berättar om flytten till äventyrsstaden Seattle i USA och om ögonblicket när hon fick reda på dödsolyckan.
En del av intäkterna från boken kommer att gå till Göran Kropps minnesfond.

Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Göran Kropp 8000+

Övrig informationBoken om Göran Kropp i pocketGöran Kropp var Sveriges mesta äventyrare. I boken "Göran Kropp 8000+" tog han med oss på sina äventyr runt om i världen. Nu kommer den i pocket, med nytt förord av författaren David Lagercrantz.Boken om Göran Kropp kom ut första gången 1997 och blev snabbt en modern klassiker i äventyrsgenren. Upplagan har länge varit slutsåld och efterfrågan på boken har varit stor. Därför har David Lagercrantz och förlaget Bonnier Fakta tillsammans med Renata Chlumska och Göran Kropps föräldrar beslutat att ge ut boken på nytt.

David Lagercrantz har bidragit med ett nytt förord där Renata också berättar om flytten till äventyrsstaden Seattle i USA och om ögonblicket när hon fick reda på dödsolyckan.

En del av intäkterna från boken kommer att gå till Göran Kropps minnesfond.På baksidan:

"Mina läppar är blåsvarta. Skägget fullt av rimfrost. I mina glasögon speglar sig bergstopparna och molnen därnere och under mig i snön ligger böneflaggor, hårlockar, fotografier, isyxor, allsköns ting som klättrare har placerat ut för att de har nått ända hit. Toppen är inte större än en snödriva och jag pratar oavbrutet till videokameran och även om jag nånstans är

glad - eller anar att jag borde vara det - är jag mest rädd.

- Nu ska jag cykla hem också. Om jag lever då, säger jag och fortsätter:

- Jag vill bara ner nu. Jag vågar inte mer. Nu sticker jag. Hoppas jag överlever, och så stapplar jag i väg, tätt följd av Ang Rita.

Den 30 september 2002 omkom Göran Kropp. Han föll 20 meter på Sunshine Wall utanför Seattle, USA. Han blev 35 år."