Bibelkoden. Nedräkningen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2003-05-01
Förlag
Bonnier Fakta
Översättare
Ia Lind
Originaltitel
Bible Code II The Countdown
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
235 x 210 x 30 mm
Vikt
658 g
SAB
Cc
ISBN
9789185015146
Bibelkoden. Nedräkningen (inbunden)

Bibelkoden. Nedräkningen

Inbunden,  Svenska, 2003-05-01

Slutsåld

Den första boken om Bibelkoden kom ut 1997 och blev en storsäljare över hela världen. Sedan Drosnin varnade Israels premiärminister Yitzhak Rabin om mordet på honom ett år innan det skedde har han rest runt jorden och träffat de stora makthavarna.

Den nya boken tar oss med till Vita huset där han en månad före den 11 september gav president Bush ett brev som varnar för ett nära förestående kärnvapenkrig. Orden Bush, Arafat och Sharon tillsammans med jordens undergång har hittats i koden. Drosnin träffar också Yasir Arafat och besöker det israeliska högkvarteret i Tel Aviv och varnar för vad som kan vänta. Enligt Bibelkoden utbryter ett kärnvapenkrig år 2006. Samma år går jorden under.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michael Drosnin

Övrig information

Pressrelease Bibelkoden - nedräkningen

Den 11 september 2001 vaknade Drosnin av en explosion. Han sprang upp på taket på sitt hus i New York City och bevittnade när det andra planet flög in i World Trade Center. Han började genast leta i bibelkoden. Orden "Twin Towers" fanns tillsammans med "flygplan" och på precis samma plats i texten hittade han också "orsakade fall". Det som hände den 11 september har varit kodat i Bibeln i tretusen år. Men det var inte först och främst terroristattacken som chockade Drosnin, det var vad bibelkoden förutsåg skulle hända...

Drosnins förra bok om bibelkoden blev en succé över hela världen. Sedan han varnade Israels premiärminister Yitzak Rabin för mordet på honom ett år innan det skedde, så har han besökt flera av de stora makthavarna. År 1998 gav han ett brev till sin advokat att öppnas år 2002. I det hade han skrivit ner en viktig förutsägelse. Det var att världen kommer att hamna i en ekonomisk kollaps år 2002 som leder till en period av osäkerhet och fara. Nationer med kärnvapen blir instabila och terrorister tillskansar sig mycket makt. Kulmen nås år 2006 med både världskrig och undergång.

I sin nya bok tar Drosnin oss med till Vita huset där han en månad före den 11 september varnade president Bush om förutsägelsen. Drosnin träffar också palestiniernas ledare Yasser Arafat och besöker det israeliska högkvarteret i Tel Aviv. I bibelkoden har Drosnin hittat orden "Bush", "Sharon", "Arafat" och "jordens undergång" tillsammans. Chanserna för att det är en slump är närmast obefintliga.

Drosnin är dock fortfarande optimistisk, han tror att vi upptäckt bibelkoden nu för att kunna reda ut konflikter och undvika jordens undergång. Vad tror du?