Sorgfågel : Annika Östberg berättar sitt liv (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
371
Utgivningsdatum
2005-04-01
Upplaga
2
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
Eyre, John (form)
Illustrationer
foton
Dimensioner
110 x 180 x 27 mm
Vikt
240 g
SAB
Oer-qaz Östberg, Annika,Lz Östberg, Annika
ISBN
9789185015498
Sorgfågel : Annika Östberg berättar sitt liv (pocket)

Sorgfågel : Annika Östberg berättar sitt liv

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2005-04-01

Slutsåld

Svenska medborgaren Annika Östberg sitter sedan 1981 i kaliforniskt fängelse. Hennes öde har varit mycket uppmärksammat genom åren. I boken Sorgfågel berättar Annika Östberg sitt dramatiska liv: Barndomen i Stockholm, flytten till USA, rymningen hemifrån till flower power-erans San Fransisco när hon var tretton år... I dag är Annika Östberg 51 år. Hennes dröm är och förblir att tillåtas överflyttning till ett svenskt fängelse. År 2005 ska Annika Östbergs fall åter tas upp till diskussion. Det är då ytterst guvernören i Kalifornien, Arnold Schwarzenegger, som bestämmer hennes framtid.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sorgfågel : Annika Östberg berättar sitt liv. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fängslande bok
  ford, 4 oktober 2005

  Mycket bra bok. Jag var själv inte född under flower-power tiden och kunde inte föreställa mig hur det var att leva då. Drogerna, kollektiven.
  Det värsta med att läsa boken är att man redan vet att det inte finns något "lyckligt" slut...ännu!
  Man får sig verkligen en tankeställare vad gäller USA:s rättssystem. Katastrofalt!
  Mycket läsvärd!!

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sorgfågel : Annika Östberg berättar sitt liv

Övrig information

"Väggen upphör och jag ser ett hav av svarta, välputsade poliskängor. När hissen rör sig vidare ser jag uniformsbyxorna ta vid och jag känner hur det vrider om av skräck i magen.
Medan hissen strävar långsamt uppåt, fastnar min blick på skorna. Alla pekar åt mitt håll. När jag lyfter blicken och ser männens ansikten är det som att få ett slag. En våg av hat slår emot mig, slår hårt för att sedan omsluta mig. Det är som om jag ser mig själv gå ur hissen, rätt ut bland uniformerna. De är som rasande hundar i spända koppel..."
Våren 1981 greps svenskan Annika Östberg för två mord hennes pojkvän bevisligen begått. Hon dömdes till livstid och sitter i fängelse i Kalifornien. Annika kämpar fortfarande, 24 år senare, för att få avtjäna resten av sitt straff i Sverige. Journalisten Lena Katarina Swanberg har intervjuat Annika Östberg och skrivit den gripande berättelsen om hennes liv.