Bara bullar - en bakläxa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2019-09-10
Upplaga
1
Förlag
Isaberg förlag AB
Medarbetare
Olander, Ann (form) / Lund, Öyvind (foto)
ISBN
9789185089147
Bara bullar - en bakläxa (inbunden)

Bara bullar - en bakläxa

Inbunden Svenska, 2019-09-10
259
Ännu ej utkommen – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken boken går att köpa.
Vem älskar inte bullar! De är söta, mjuka och jättegoda. Men bullar är också kultur, konst och historia och en massa annat som omtänksamhet och avkoppling.
Detta är en praktisk bakbok med mångas favoritbullar: kanel, vaniljkräm, tosca och kola. Det är också en läxbok. Här finns historier om semlan och kungen, Södertäljes kringelmadamer, kyrkliga bullar, sockerbetans ursprung och råd om hur man hanterar saffran.
Självfallet bjuds du på de finaste kanelbullarna (med och utan gluten) och läckraste Rimbobullarna men även inspiration från Karibien, Normandie och Storbritannien. Plus en massa smarta proffstips för att du ska bli hyllad som kung över kanelbullen.

Text:
Birgit Nilsson Bergström, frilansande matskribent och projektledare för Hembakningsrådet. Har skrivit Alla sorters matbröd, Semic Förlag, Café Värmland, Isaberg Förlag.
Foto:
Øyvind Lund, frilansande fotograf med bred erfarenhet från tidningar, företag, böcker. Bl a Café Värmland, Isaberg förlag.
Form:
Ann Olander....
Visa hela texten

Fler böcker av Birgit Nilsson Bergström

  • Café Värmland

    Birgit Nilsson Bergström, Öyvind Lund

    Följ med på en caféresa till Värmland. Genom landskapet som doftar skrädmjölsdröm och kolbulle. Från sydliga Lurö till nordliga Branäs, från västliga Årjäng till östliga Karlskoga. Bland sagor, skrönor och konst smakar Lurösmörgås läckert och Lust...

Bloggat om Bara bullar - en bakläxa