När resurser sinar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2010-04-14
Upplaga
1
Förlag
Magnus Redin
Illustratör/Fotograf
Fredrik Ilberg
Dimensioner
210 x 145 x 6 mm
Vikt
180 g
SAB
Odq,Qadn
ISBN
9789185115006
När resurser sinar (häftad)

När resurser sinar

(1 röst)
Häftad Svenska, 2010-04-14
119
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
När resurser sinar

Samhällets lokala och globala utveckling påverkas av tillgången till naturresurser. Resurser som är lätta att utvinna sinar samtidigt som den tekniska utvecklingen gör nya resurser tillgängliga.>

Miljöförstörelse och uttömning av naturresurser kan skada samhällets förmåga att snabbt anpassa sig till nya förutsättningar. Det ger en risk för en period med stora förändringar och krympande ekonomi. Omställningar av industrier och konsumtionsvanor kan ske på några år, men om de hanteras med skadlig politik kan det ta mycket längre tid att anpassa sig till de nya förutsättningarna.

Effekterna av resurskriser kommer inte att vara jämnt fördelade över världen utan de kommer att variera minst lika mycket som välståndet varierar i dag. Jag föreslår förhållningssätt till resurs problemen som både lokalt och globalt ökar den välmående andelen av befolkningen. Det vi genomför i Sverige kan även mildra resursproblemen för människor i andra länder.

Utgående från Sveriges goda förutsättningar ger jag exempel på praktiska åtgärder som förbättrar samhällets förmåga att anpassa sig till de nya förutsättningarna. De bärande principerna är att utnyttja alla initiativ, respektera individer och förändra i takt med att behoven blir uppenbara. Detta kräver förberedelser som är nyttiga oavsett om förändringarna sker snabbt eller långsamt.

Till sist varnar jag för den mest destruktiva politiska risken som är att desperata människor och länder försöker lösa resursproblem genom att plundra och utplåna konkurrenter. När resurser sinar kommer den farligaste konflikten att vara mellan konstruktiva och destruktiva lösningar, mellan humanism och förtryck.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. När resurser sinar
  2. +
  3. Tankens kraft : en vetenskaplig förklaring till placebo, läkande vänskap och kroppens oanade resurser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankens kraft : en vetenskaplig förklaring till... av Jo Marchant (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om När resurser sinar