Sydafrika berättar : en stereo i Soweto - noveller från det nya Sydafrika (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tranans berättarserie
Antal sidor
412
Utgivningsdatum
2005-08-01
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Jan Ristarp
Originalspråk
Engelska
Medarbetare
Ristarp, Jan (red.)
Dimensioner
180 x 125 x 30 mm
Vikt
380 g
SAB
Hce.016
ISBN
9789185133178

Du kanske gillar

Sydafrika berättar : en stereo i Soweto - noveller från det nya Sydafrika (häftad)

Sydafrika berättar : en stereo i Soweto - noveller från det nya Sydafrika

Sydafrika berättar - tjugosju noveller

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2005-08-01

Slutsåld

Ett fylligt urval noveller från "det nya" Sydafrika, alla tillkomna efter 1994.

I förordet skriver Stefan Helgesson: "Vad menas egentligen med det 'nya' Sydafrika? Och vad betyder det att läsa kortprosa från detta Sydafrika? Hur förhåller sig det ena - olika frukter av ensamma författares mödor - till det andra - ett land i Afrika som är nästan tre gånger så stort som Sverige, som har 45 miljoner invånare, elva officiella språk och ett demokratiskt statsskick med elva år på nacken?"

Författare: Johnny Masilela, Peter Horn, Dianne Hofmeyr, Andrew Ing, Fatima Dike, Finuala Dowling, George Weideman, Graeme Friedman, Peter Rule, Maureen Isaacson, Miriam Tlali, Chris van Wyk, Ivan Vladislavic, Zoë Wicomb, Diane Awerbuck, Stirro Moffat Banda, Hagen Engler, Andrew Bond, Allan Kolski Horwitz, Sandile Dikeni, Rachelle Greeff, Marcel Williams, Marcus Famogale, Buntu Siwisa, Phaswane Mpe, Etienne van Heerden, Tshepo Mogale. Redaktör: Jan Ristarp.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sydafrika berättar : en stereo i Soweto - noveller från det nya Sydafrika. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Avslöjande bok
    John Håkan Wistrand, 14 november 2014

    Boken är bra och ger en bredd. Den har dock tyvärr lite mycket fokus på våld i dess olika former. Vi har rest och har nära relationer med landet och visst finns våldet men också mycket mera som jag saknar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jan Ristarp

  • Huset - ett tillstånd

    Jan Ristarp

    I Huset väljer musiken andra vägar. Finns den över huvud taget kvar, undrar Valdemar Vik som vandrar runt i huset och försöker sälja sina hushållstjänster och ser hur allt rör sig och beter sig på annorlunda sätt, som i en omstöpning av förutsättn...