Förlusterna glöder (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2007-05-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Ulf Eriksson, Magnus William-Olsson
Originaltitel
Arden las pérdidas
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
240 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789185133703
Förlusterna glöder (häftad)

Förlusterna glöder

Häftad Svenska, 2007-05-01
149
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Antonio Gamoneda föddes i Oviedo 1931. Sedan Francos död 1975 har han trängt allt djupare in i ett territorium där det personliga och det sociala ödet genomlyser varandra i ett poetiskt språk där askes och passion samverkar och verkligheten avvinns en bottenlös, skakande skönhet. Hans värld är på en gång vacker och skrämmande. Barndomens ljus och ålderdomens dunkel framkallar varandra och öppnar platser i språket för allt vi tvingas mista om vi vill leva.

I Förlusterna glöder, först utgiven 2003, accentuerar Gamoneda sitt sörjande och trotsiga tonfall, utifrån grundfrågan om vad tidens gång och minnets förvandling innebär för människan.

Förlusterna glöder kan läsas som en berättelse som stötvis väller fram ur det som inte längre finns: barndomens ljus, kärleken, vreden och det förflutnas ansikten. Men det förlorade och till och med det glömda glöder och gör sig med grym lyskraft gällande ännu i sitt sista uppblossande.

Vad som kan förefalla dunkelt i denna svidande berättelse om hem, moderlighet, erotik, kärlek och krig, öppnar sin klarhet så snart läsaren ser att symbolerna och bilderna samtidigt är - var - realiteter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Förlusterna glöder
  2. +
  3. Beskrivning av lögnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Beskrivning av lögnen av Antonio Gamoneda (häftad).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Antonio Gamoneda

  • Beskrivning av lögnen

    Antonio Gamoneda

    I långdikten Beskrivning av lögnen (1977) har Gamoneda berett sig tillträde till sin egen barndom och ungdom, för att kunna genomlysa diktaturens sociala anatomi. Den som följer honom får stiga in i en dunkel, hotfull och ödelagd känsloterräng där...