Ode till en skjuten räv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
341
Utgivningsdatum
2007-09-01
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Enel Melberg
Originaltitel
Ood lastud rebasele
Dimensioner
180 x 125 x 30 mm
Vikt
380 g
SAB
Hce
ISBN
9789185133796
Ode till en skjuten räv (inbunden)

Ode till en skjuten räv

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2007-09-01
177
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
När Hannas mor omkommer i Estoniakatastrofen svär Hanna i sorg och förtvivlan att hon aldrig ska korsa detta förbannade hav eller besöka sina föräldrars gamla hemland. Men ödet vill annorlunda, hon träffar en man och hennes forskning för henne till Estlands skogar, där hon snubblar över sina egna rötter. Mot sin vilja dras hon in i oanande äventyr. Vem är den ensamma lilla flickan på den övergivna gården? Vem är det som gör inbrott i Hannas lägenhet? Och vem är kufen som kallar sig för Jesus?

Ode till en skjuten räv är en spännande psykologisk roman med drag av magisk realism av östeuropeiskt slag, som kan föra tankarna till den ryska författaren Michail Bulgakov. Den handlar om allt från kärlek och längtan till fruktan och desperat flykt, om exil och identitetsproblem och skillnader mellan Estland och Sverige.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ode till en skjuten räv
 2. +
 3. Lyrikens liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Lyrikens liv av Christian Refsum, Arne Melberg, Christian Janss (häftad).

Köp båda 2 för 414 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Ode till en skjuten räv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. rakt igenom överraskande bra
  Gustav, 23 mars 2008

  Jag måste säga att jag blev mäkta överraskad. En liten och nätt sak, men med ett helt otroligt innehåll, denna Ode till en skjuten varg. Väldigt oförutsägbart och med djupa rötter i den svenskestniska erfarenheten. Rättframt och lättåtkomligt, men samtidigt suggestivt och engagerat.

 2. Läs den!!!
  "Bokmalen", 14 januari 2008

  En annorlunda roman i positiv bemärkelse! Det handlar om tro och tvivel. Händelseutvecklingen är minst sagt medryckande! Det handlar om Hanna som befinner sig i Estland (men är uppvuxen i Sverige) Utan att avslöja för mycket av handlingen kan jag säga det är en psykologisk, spännande bok som manar till
  eftertänksamhet! Det går ej att placera den i något fack...

 3. Rekommenderas!
  Läsaren, 28 november 2007

  Spännande berättelse som är svår att lägga ifrån sig. I första kapitlet ringer huvudpersonen hem till sig och en man svarar och presenterar sig som inbrottstjuv! Romanen utspelar sig i Sverige och Estland.

 4. En kvinnas väg tillbaka!
  Resenär, 26 november 2007

  Kvinnan letar sig tillbaka genom tid och rum till sin moders barndom i Estland. Genom spännande och intrigerande förvecklingar rycks läsaren med och blir nyfiken ända till slutet. Det finns magiska drag i berättelsen och man kan aldrig riktigt förutse vad som ska hända härnast. Varför var de tretton vid festbordet och varför var hon naken när hon vaknade upp? Läs själv och tänk efter ett ögonblick för att försöka förstå. Allvar och humor om vartannat ger en stimulerande läsning och man har in... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner