Döda noviser (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
122
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Jonathan Morén
Originaltitel
Mawta mubtadi'un
Dimensioner
212 x 140 x 10 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789185133833
Döda noviser (inbunden)

Döda noviser

Inbunden Svenska, 2008-03-01
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En tystlåten man slipar en kniv vid en havsvik. En grupp människor letar efter en främling att underhålla. Fartyg färdas över landbacken på ändlösa irrfärder utan att någonsin nå sitt Ithaka.

Döda noviser är den femte boken av Salim Barakat som översätts till svenska, och den första av hans böcker att utspela sig på svensk mark - men det är ett Sverige som inte liknar något annat. I Barakats Skogås uppför sig varken havet, tiden eller döden som de brukar, och han låter språket och tankarna ta högst egna, oväntade vägar.

"Egentligen kan man läsa Döda noviser som min fullständiga självbiografi", säger den kurdiske författaren som sedan 1999 bor i Skogås utanför Stockholm.

"Salim Barakat är däremot en av de mest begåvade författare vi har förmånen att ha inom vårt lands gränser. [...] Låt Döda noviser bli en utmaning för landets lärare i svenska och litteratur." - Erik Löfvendahl, Svenska Dagbladet.

"Tanken går ibland till Orhan Pamuks slingrande Istanbul-böcker, men Barakat är sin egen. Metaforerna är invävda i en väldig tystnad, som kring fallande snö." - Joar Tiberg, Aftonbladet 28/4.

"Hans språk är som musik - man behöver inte förstå men känslan övertalas, känslan anar och figurerna lever vidare pockande på att bli hörda." - Monika Tunbäck-Hanson, Göteborgs-Posten.

"Lärdomen och allusionerna till trots är det snarare än boklig bildning två andra egenskaper som krävs av romanens läsare: barnasinne och öppet hjärta." - Jan Karlsson, Corren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Döda noviser
  2. +
  3. Det enhetligas högmod : kyssarnas tvivel och ständiga farhågor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det enhetligas högmod : kyssarnas tvivel och st... av Salim Barakat (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Salim Barakat